Nejste přihlášen/a.
Potřebuji ohýbat tenkostěnné trubky o průměru 16mm síla stěny 1 mm do oblouku o poloměru 17,2 cm.
On je to ovál složený ze dvou dílů. Půlovál nějakých 35cm rovné, oblouk 17,2cm, 4 cm rovné a oblouk 17,2 a nakonec opět rovné 25cm.
Je to reálné dělat naprosto přesně s t akovouto hydrauli/...? nebo nějakou jinou
Poslal jsem poptávku do několika firem co ohýbají na CNC a ti neumí tak velký oblouk, max měli poloměr 8 cm.
má to vypadat takto
Nikdy jsem s ohýbačkou nedělal a tak vůbec netuším jestli to vůbec půjde dělat jeden kus přesně jako druhý.
Záleží jak moc chcete, aby to vypadalo. Na ohýbačce z obrázku to nepůjde, určitě ne tak, aby se trubka nedeformovala. Podle mě musí být jedna z těch roln pohyblivá, aby pomohla materiál rozválet, jinak se bude bortit . Stačí se podívat na sušáky prádla, vnitřní strana ohybu je vlisovaná dovnitř, aby se toho materiálu zbavili. Tenkostěná trubka nemá dostatek materiálu, aby se za studena v tom oblouku roztáhl a tak se bortí nebo roztrhne.Je to pakárna, přečtěte si třeba tohle:
kolik toho chcete dělat?
Spíš bych použil takovýto styl ohýbačky, stím že si nechat udělat kopyto přesně na požadovaný poloměr ohybu a průměr trubky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.