Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energetický štítek - zkušenost

Od: martas01 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, máte někdo zkušenost s nějakou firmou co dělá energetické štítkyna domy? Nerad bych naletěl nějakým podvodníkům, našel jsem spousty různých firem a některé jsou dost podezřelé. Díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano...má zkušenosti.

Upřímně řečeno..Vám jako zákazníkovi to může být zcela jedno. Pro Vás je to povinnost kterou musíte splnit (za určitých okolností) a PENB Vám v podstatě k ničemu dalšímu není. Až ho dostanete vypracovaný do ruky, tak ho druhý den založíte do šuplíku a po zbytek života ho nebudete vyndavat. Vaše děti ho tam jednou najdou a budou se divit k čemu ta pitomost sloužila.

martas01
Já prodávám dům a dle zákona jsem povinen vypracovat PENB a předat ho kupujícímu ještě před podpisem smlouvy. Proto ho potřebuju

To samozřejmě vím...

Ale to nic nemění na tom co jsem napsal.

Vemte to od nejlevnější firmy která to nabízí a neřešte to.

albatros498022*
hodnocení

1x

V tomto případě je nejlepší ta nejlevnější firma, když už vyhazovat peníze za nesmysl tak co nejméně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, konkrétní zkušenost Vám asi nebude nic platná, když bude firma z jiného koutu ČR, než máte dům Vy. Já, až budu tuto formalitu potřebovat (pokud nebude ještě v té době zrušena), tak si nechám někoho doporučit na stavebním odboru na radnici - tam mají přehled. Možná to zkuste také. Zdravím!

doplněno 09.09.16 09:03:

Potřebujete pouze splnit hloupou uzákoněnou povinnost - jak píše kolega, tak je to jedno, kdo Vám papír napíše (hlavně, aby tam dal razítko). Nedělejte si s tím větší starosti - jde o ten papír a bude to v pohodě.

doplněno 09.09.16 09:45:

tondac - pokud to nebylo nějak zpřísněno, tak energ. štítek lze nahradit doložením faktur za energie (tuším, za poslední tři roky užívání domu).

cechacek*
hodnocení

0x

Pakliže to vypadá na G éčko, tak je to úplně jedno

tondac*
hodnocení

0x

My se tu v těch lejstrech stejně jednou utopíme. :)

V inzerátech se běžně píše, že štítek ještě nebyl vypracován, a proto se uvažuje třída G. Nešlo by to obejít nějak takhle?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]