Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Techno a rušení okolí

Od: valdemar® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Bydlím v rekreační oblasti cca 2km od campu, kde pořádají několikrát týdně diskotéky, hluk je slyšet daleko a mnohdy hodně přes půlnoc.

Můj dotaz zní : jsem nenormální, když mi to vadí?

Na mou stížnost mi (po 23.hodině) na 158 řekli, že mám smůlu, a že se s tím musím smířit - v sezoně, a když bydlím v rekreační oblasti.

Jedna věc je rušení nočního klidu. Ale ono i v podvečer, když si chcete posedět na terase nebo zahrádce u ohýnku, opéct dětem buřtíček, agresívní tuc-tuc vás od toho spolehlivě odradí.

Děkuji za reakce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blah*
hodnocení

0x

Dobrý den, vím přesně, o čem mluvíte, bydlím ve vesnici a v té vedlejší je taky kemp a teď přes léto to bylo šílené, jeden technový festival za druhým, i přes zavřená okna to šlo slyšet, jako kdybych to měla na dvoře. Já mám hudbu ráda, ale když vám jedou celou noc a pak i přes den, tak to je k zbláznění.

cechacek*
hodnocení

0x

Valdemare, hudba je zvuk a není hluk a na zvuk nejsou žádné hygienické limity, tak to schválila naše moudrá vládnoucí šlechta, dokonce i ostrouhala Evropskou Směrnici 49/2002 ES

doplněno 06.09.16 21:56:

Směrnice 49/2002 ES mimo jiné nařizuje, článek 2 za 1, - Tato směrnice se vztahuje na hluk ve venkovním prosředí, kterému jsou lidé vystaveni zejména v zastavěných oblastech, článek 3 za a, - Hlukem ve venkovním prostředí se rozumí nechtěný, nebo škodlivý zvuk ve venkovním prostředí, vytvořený lidskou činností. A její příloha Definice. - Znečištěním rozumí se, lidskou činností přímo či nepřímo způsobené vniknutí látek, nebo hluku do ovzduší, které může nepříznivě ovlivnit kvalitu životního prostředí, anebo omezit či narušit harmonii životního prostředí, šlechta si poradila i z Evropskou směrnicí, tudíž v Česku zvuk není hluk a nikdy nebude.

hodnocení

Nějak jsem z toho nepochopila, proč by hudba neměla být hluk? Ve Vámi citované směrnici se přeci mluví o tom, že hluk je škodlivý zvuk...

Tento problém jsem konzultovala s pracovníkem OHES, a ten mi řekl, že na požádání přijedou zdarma, změří intenzitu hluku (konkrétně se jednalo o techno) a pokud překročí limity, mohu podat stížnost.

hodnocení

0x

Dobrý večer, za mě jste naprosto normální, vyskočila bych z kůže*zed* a upřímně vás lituji.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vidíte, Vám vadí hlučná muzika a jinému může vadit ten kouř z Vašeho ohýnku (a třeba i zápach spáleného masa). Takže, vše je o toleranci - někdo se baví u muziky a jiný u ohýnku. Zdravím!

P.S. Je velké sucho, tak i rozdělávání ohně v přírodě je zakázané .

doplněno 07.09.16 15:18:

hafhaf - ani to slůvko tolerance se Vám nelíbí? Znáte jeho význam? .

fakt velmi chytrá a případná odpověď - asi tak ve stylu - vám vadí, že vás znásilnili, někomu jinému může vadit, že se na něj mračíte a nedbale odpovídáte na pozdrav... (odkaz na zákaz rozdělávání v přírodě je mimochodem už naprostý blábol taky proto, že na svém pozemku a za dodržení určených podmínek si ohýnek klidně dělat můžu)

doplněno 07.09.16 15:44:

(ben - tak jest, slůvko tolerance se mi nelíbí v při jeho zcela nepřípadném použití)

hodnocení

Zkuste odhadnout kolika lidem bude vadit můj ohýnek a kolik lidí bydlí několik kilometrů okolo zdroje hlučné hudby.

A pokud udělám dětem ohýnek, určitě to nebude několikrát do týdne a hluboko do noci.

A pokud bude sousedům vadit kouř, určitě mě upozorní a já se podle toho zařídím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]