Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana ze strany sousedů - kdo pomůže?

Od: bbannie odpovědí: 43 změna:

Dobrý den, vlastně ani nevím, jak přesně mám začít. Bydlím v sociálním bytě, kam jsem se dostala díky otci mé dcery. V podstatě od počátku, kdy jsem se nastěhovala ( listopad 2007), mě začala napadat sousedka (poloviční romka). Stále dokola a dokola si nacházela nové a nové důvody proč na mě ječet a vyřvávat vulgarity. Když už nic jiného, alespoň se mi posmívala. Nechávala jsem to být, myslela jsem, že se unaví a časem jí to přestane bavit. Ovšem velká chyba, přes zimu byl relativně klid a celá situace se vyostřila zhruba před třemi měsíci. Tehdá jsem se zastala souseda, když se bránil, aby dcery této paní si postavily stan pod šňůry, které jsou společné pro čtyři byty. (Bydlím v bytovce, dvůr je společná, daná paní si sama zabrala přímo jedny šňůry).Již druhý den mě paní sprostě napadala na dvoře. Mezitím mi umřel tatínek a když byla u mě maminka, šla na mě vyřvat jak se nestarám o dceru. A jak s ní se o tom bavit teda budu. Maminka z toho byla hodně špatná a mě taky nebylo zrovna nejlíp. Celá situace vykulminovala zhruba před čtrnácti dny, kdy se mě jedna sousedka, kamarádka zastala. Jejich vulgarity na naši adresu byla naprosto příšerné. Vyhrožování a permanentní naschvály došli tak daleko, že jsem šla na policii poddat stížnost. A tak, aniž by úřady zasáhly )paní, která to má na starosti má dovolenou - to mi řekl úředník). verbální napadání funguje dál, já i sousedka jsme se psychicky zhroutili, ale ani to není důvod k tomu aby někdo začal fungovat. Sousedce zničili květiny a nebo se do nich vymočili. (jen přestupek) A tak se bojím domů, na dvůr, s košem, pověsit prádlo. Beru prášky na nervy a jsem naprosto hotová. Pracuju hlavou, jenže ve stavu, ve kterém se nacházím, nejsem s to udržet pozornost. A stále jsou to všechno jen přestupky, i když se moje dvouletá dcera včera v noci probudila a řekla mi - Mami boji...a když jsem se zeptala čeho, odpověděla mi lakonicky "Venku bojim" a ukázala směrem na dvůr. Kdybych měla popisovat, co o své mámě musela poslouchat, zčervenal by mi počítač. Míváme slimáky a posmrkaný kapesníky ve schránce. Každý den o sobě slýchávám, že jsem tlustá megera a šlapka a další výrazy, nobo když procházím naznačují zvracení či bučí. Nedá se v tom existovat. Mám strach. Kdo mi pomůže?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Když jí nějakou vrazíte,tak přestane.Funguje to na všechny cigány.

JABRAKA

sosacek

No to je pěkně blbá rada vážený,za chvíli tam bude mít celou smečku známých a příbuzných ze stejného etnika a konflikt se tím určitě neurovná/naopak/.. Já bych doporučil obrátit se na Dělnickou stranu/když páni úředníci nemají čas/-ti si jistě poradí!

bbannie
hodnocení

Včera jsem s jedním z jejich zástůpců mluvila a je fakt, že jako jediní mají zájem co see mnou bude dál. Zkoušela jsem přes Facebook psát předním politikům, ale nikdo neměl ani slušnost odepsat. To co jste napsal je fakt, také tímto jsem zastrašována z jejich strany.

bbannie
hodnocení

Myslím, že to není řešení. Ale děkuji za názor.

ondrasek*
hodnocení

2x

hmm s cigánama je to bída. Známý měl za domem zahradu , malá cigáňata (6a 8 let) mu tam vlezli a začali zeleninu rozdupávat. On jednoho chyti na tom záhonku a dal mu facku. Za chvíli tam bylo 30cigánů a on skončil s natrženou slezinou a otřesem mozku. Zavolal policajty a oni mu řekli, že nemá cenu podávat trestní oznámení, protože konflikt zavinil on napadením cigáněte.

V této chvíli bych zvažoval o trestním oznámení i na ty policisty.

Doteď ten člověk má často vybitá okna, hovna ve schránce a zalepené zámky sekunďákem.

Takže dělejte si co chcete,! NIKDO VÁM NEPOMŮŽE! (JENOM TO UDĚLEJTE TAK ABY VÁM TO NIKDO NEDOKÁZAL)

bbannie
hodnocení

Bohužel smutná pravda...

antynka*
hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že bydlíte v soicálním bytě, tak předpokládám, že přestěhování se nepřipadá v úvahu. Ale přeci jenom, není nějaká šance, bydlet někde jinde? Pokud ne, spojte se tedy s Vaší sousedkou a bojujte společně. Ve dvou se to lépe táhne a třeba úřady pochopí, že si nevymýlíšte a že j potřeba něco udělat. Neustále!otravujte" příslušné úředníky, buďte neodbytná a tlačte na ně ať Vám pomohou s jiným byldíením - nebo ještě lépe ať přestěhují nepřizpůsobivou nájemnici. nebo poproste nějakého kamaráda, aby Vám dělal ochranu a občas se u Vás stavil - nejlépe nějakého pořádného chlapa - třeba se ho bude bát a můžete jím strašit, že když bude otravovat zavoláte ho. Zkuste prostě vše co by jí mohlo vystrašit, aby dala pokoj... I když čím více nad tím přemýšlím, tím si myslím, že úřady budou nejspíš ti poslední co Vám pomohou... Jak už někdo psal, možná "ruční" vysvětlení je jediné co v tkaovýchto případech funguje...

sosacek

Ano toto je vcelku dobrá rada-kamarád by pokud možno měl mít okovanou obuv a holou hlavu.. :)

sosacek

re-potom ještě velice dobře na toto etnikum působí větší bojový pes,ale vzhledem k vašemu ubytování nevím zda je tato rada reálná..

davidhavel*
hodnocení

1x

Užíval jsem si něco podobného, policie vůbec nepomohla, starosta také ne, až sociálka pomohla. Donutila rodinu potížisty, aby na něj brali dohled a vozili ho na injekce, jelikož se prokázalo, že trpí schizofrenií, což je prý veřejné tajemství. Já se ho dozvěděl až ve chvíli, kdy jsem dostal málem paličkou na maso do hlavy... Zkuste se obrátit na sociální odbor, třeba seženou lepší bydlení, jelikož jednání s rodinou trapičů bude zřejmě zcela nemožné a házením hrachu na zeď. Hodně štěstí, vím co to je, bát se jít domů...

topka*

Tak bych se ráda zeptala bbanie jak se daří a taky, že držím palce. Já jsem dnes potkala sestru "aktivátorky". Teď je jí sedmnáct, roste v tom co jí nakukala sestra (a ona zas nakukala všem svým vrstevníkům), už dobrých 5 let. No je špatné počasí tak asi nemaj dobrou náladu a nepřítel se hodí , tak se na mě koukala jak na vraha a její přítel mě málem smetl z chodníku, ale jsem rozhodnutá všímat si svých starostí, kterých mám dost s nemocnou maminkou. Jen nevím, zda se ubráním až budu po operaci páteře a někde na ulici potkám jejich kamarády, kteří si budou taky chtít strčit do "té paní"... Ale mám svou hrdost a pozitivní myšlenka má prý stokrát větší sílu než opak. Tak jen, žejsme na tom všichni stejně. Boj s lidskou blbostí je a bude ...

lidka*
hodnocení

0x

Upřímně s Vámi cítím, protože špatné sousedy jsem si užívala několik roků. Nakonec jsem se odstěhovala, ovšem začínají se stejně chovat k vnučce, která tam teď bydlí. Ale to asi nebude řešení pro Vás. Tihle lidi se nezmění. Pro ně je hádání, ubližování a verbální napadání stejně potřebné jako voda a vzduch. A i když jsem dlouhé roky pracovala na úřadě, nenašla jsem tam adekvátní pomoc, protože nikdo si nechce s těmito lidmi nic začínat. Snad aby se jejich zloba neobrátila vůči nim. Ani policie není důsledná, zase jenom trestní oznámení předá na přestupkovou komisi a bohužel výsledek zase nic moc. Vám asi nezbývá nic jiného, než se dát do kupy a napsat petici na majitele objektu. Předpokládám, že tyto sociální bytovky vlastní město - obec. Napište hromadnou stížnost a požádejte, aby problémovou rodinu přestěhovali jinam. Jenom tak, když budete postupovat společně, můžete něčeho dosáhnout. Promyslete si, koho oslovit, aby se to ta agresivní sousedka nedozvěděla dřív, než petice bude předaná. Určitě by začala zastrašovat další sousedy. Jedině to by mohlo rozhýbat vedení města, aby zjednalo nápravu. No a asi nebude od věci poohlížet se po nějakém laciném nájmu. Vždyť s pomocí příplatku na bydlení byste to nějak s dcerkou zvládly. Ten klid by za to určitě stál. A co maminka? Nemohly byste se přestěhovat k ní? Vím, že není dobré ustupovat násilí, ale věřte mi, že i když jsem do nového bydlení vrazila prakticky všechny úspory - stálo to za to. Ta pohoda za to stojí! Hodně štěstí!

bbannie
hodnocení

Jak to tak vypadá, tak menšina jsou v dnešní slušní lidé. Je to opravdu smutné. Situace dál kulminuje - začal mě sledovat i po městě - s kým mluvím, kde jsem a podobně. Už dochází ke skrytému teroru. Je to hrozné.

davidhavel*

Petice podepsaná všemi ostatními sousedy krom potížisty mi byla v téměř totožném případě zcela k ničemu... :(( Prý dokud mi ubližuje jen psychicky, tak je to smutné, ale nedá se s tím nic dělat. Mezi 4ma očima mi bylo spoustou lidí doporučeno nechat si šikovně ublížit od známého a tvrdit, že to způsobil dotyčný...

arakain77*
hodnocení

0x

ahoj...

zkuste se chovat steně nebo podobně jako ona.Já osobně bych byl ještě horší...Petr

lidka*

Zdravím Petře! V tomto s Vámi nemohu nesouhlasit. Já naopak jsem měla veliký strach, abych se nedostala na jejich úroveň. A to by bylo to poslední, co bych si přála. A jak píše jedna kolegyně, ono se to dá chvíli ingnorovat. Ale když je to soustavná šikana, kdy nevíte, co kde zase bude, ani se Vám nechce vyjít ven. A to přeci není možné takto žít. A pokud se tyto spory nebudou řešit, bude čím dál víc sousedského násilí. Nemyslím malicherné spory, které se vyskytnou i v rodině. Ale soustavné a bezdůvodné šikaně by se mělo vhodným způsobem předcházet. Párkrát opakovat pokutu a potom si rozmyslí verbální útoky. Ale jak jsem psala, je to sice obtížné a nepopulární tyto spory řešit, ale nezbytné. Dá se přeci rozlišit běžný spor od soustavné šikany okolí.

bbannie
hodnocení

Dobrý den Lidko, popisujete přesně moje pocity. Už několikset metrů před úpříchodem domů dostanu panicou hrůzu, klepají se mi kolena, třesou ruce a srdce bije jako splašené. Bohužel naše zákony neznají žádnou formu postihu při více přestupcích také neznají pojem "psychická újma" , bohužel.

topka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

opravdu s Vámi cítím, protože zažívám něco podobného. Také bydlím sociálním bytě, který je moc hezký, prostorný a všude kolem sposta přírody. Byt jsem si krásně zařídila a dalo by se říci, že jsem si vždy přála takové bydlení, dostupné do Prahy, ale v přírodě. Od začátku se setkávám se šikanou (mňoukání, bečení, výsměch, narážky a slídění). Od začátku hledám cestu jak z toho ven, protože jsem nikdy něco podobného nezažila. Je to podle mého názoru dáno tím "sociálním" bydlením. Nikoli rasou! Dříve jsem bydlela v Praze v bytě hned vedle romské rodiny, kteří se tam přistěhovali nedlouho po mě. Z počátku "tábořili" /t.j. vyndali si židličky/ na chodbě a v noci běhali po baráku. Hned následující ráno jsem na rovinu řekla matce rodu /babičce/, že mi to vadí protože nemůžu spát a pak jsem se chovala přátelsky. Od té doby stáhli židličky a všechny roky dobrý sousedi. Pravda držela jsem si odstup, na kafe jsem k nim nechodila, ale že bychom si pomohli v nouzi bylo jaksi jasné. Cikáni mají totiž srdce. Já sice nejsem cikánka. Srdce mám taky. Ale hlavně myslím, když se vrátíme k současnosti, jde o ten odstup. Věřte mi, že tohle "sociální" chování /pomluvy, zlomyslnost, slídění, provokace, hledání slabého místa, manipulace, závist.../ se může šířit jako lavina. Ostatní lidé, cizí, jim uvěří a na Vás je pak ještě větší tlak. Myslím, že jediný prostředek jak se bránit je nereagovat, ignorovat, odreagovat se, snažit se mít dobrou náladu, ale hlavně udržet si odstup. Máte hezký byt? Tam nikdo nemůže. Dvorek? Nechoďte tam. Nezastávejte se sousedů, starejte se jen o sebe. Jezděte často pryč. Na hory, na chatu, ke kamarádce. Zajistěte dceři jiné kamarády tak, že bude docházet do kroužků jinam. Do skauta, učit se anglicky v zahraničí, samostatně se rozhodovat...Jediné co nám zbývá je opustit prostor těch primitivů ať už duševně nebo fyzicky. Vy tam jen bydlíte. Atˇ nadávají -nereagujte. Maximálně řekněte důrazně: "Přestaň! " Držím Vám i sobě palce. Věří,že jste velmi hodnotná a citlivá žena.

bbannie
hodnocení

Děkuji mnohokrát i vám přeju ať to ve zdarví přežijete a pokud bych nalezla řešení, určitě se o něj s vámi podělím.

topka*
hodnocení

0x

Ještě jednou k Vašemu problému. Myslím, že určitě má zastrašovací efekt obrátit se s oficiální stížností pro porušování občanských vztahů a rušení klidu na starostu. Oni jsou totiž povinni provést v domě šetření. Otázka je ale potom počítejte asi s půl rokem nervů a silného stresu. V lepším případě přestane napadání otevřené, což je fajn, ale začne skryté což je právě ta lavina o které jsem mluvila. Obávám se, že úřad tu paní nevystěhuje. Maximálně jí dá tříměsíční výpovědní pozorovací lhůtu. Tu překlene a do půl roku to máte zpátky i s úroky. Něco podobného probíhalo v domě od naproti. Ta paní co ji napadali cikáni je dnes stále na nervy... Tohle je zkušenost od "nás". Já sama bych mohla klidně přiznat, že jsem z chování obyvatel téhle "sociální" zóny značně vyčerpaná. Blahoslaveni ti kdož žijí mezi normálními lidmi, kteří pozdraví a uvolněně se na Vás usmějí bez postranního šklebu. Proto jsem zjistila, že se mi vyplatí šetřit si nervy tím, že si najdu jiné prostředí a jiné přátele a tyhle lidi nepustím "dovnitř". Většinou mi to ale nejde, chovám se spíš jako měkkota. Jsem vychovaná k určité slušnosti a vstřícnosti takže sockám vždycky skočím na lep...

topka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

chci se zeptat zda je již lépe. U mě je klid, nikdo mi nenadává /zatím.../. Bojovat či nebojovat toť otázka. Ta paní co Vám radila nenechat si nic líbit se odstěhovala. Věcně vzato odstěhovat se je jistě účinné, ale člověk musí investovat. Navíc mě se líbí můj byt i okolí. Já jsem udělala zkušenost, že šikana Vám zatočí se sebevědomím a lidem v okolí úplně vymyje mozek, takže nikdo už vlastně neví na čí straně je pravda. Mám sice pocit hořkosti /tomu se člověk nevyhne/, že viníci jsou "nepotrestáni", já mám zničený nervy, ale jiný způsob než nereagovat, který by zastavil pomluvy a výmysly neznám. V tom Vám opravdu nikdo nepomůže. Nebo napište co účinného jste zjistila Vy?

ivuska2009*

Podivuji se nad tím, že váš byt je krásný, prostorný, v přírodě...to jsou sociální byty tak luxusní? Já žiju v 2+kk na sídlišti, 1.kategorie a byteček je jak klícka...a nejen cigání umí šikanovat...máme v domě dědka se psem, pes neustále štěká a dědek zas kouří-ovšem na společné chodně, aby to všichni cítili, a chrchlá celou noc, a vaří neskutečný smrady (asi vnitřnosti pro tu čubu). A co zmůžu, nic...

bbannie
hodnocení

Opradvu můj byt je krásný, byť vlhký a splísní taky bojuju, ale to jsou v podstatě všechny domy v našem městě - jsme na vlhkém podloží. Dvorek - na který nesmím je fajn, a hned za branku projdete do překrásného zámeckého parku. Kdyby tu žili jiní lidé, bylo by tu nádherně. No v podstatě už jsem i slyšela pojem "bílý cikán" a ti jsou nejdhorší. Ve bašem případě prostě je jen obrátit se na nájemníky a společně proti tomuto pánovi podat stížnost, minimálně v tom, že podle našich zákonů se ve společných prostorech nmesmí kouřit. Zatím nevím, co jiného bych vám poradila.

bbannie
hodnocení

Dobrý den, situace je čím dál horší - město se rozhodlo, že při dalších problémech s nimi je vystěhuje a zaslali jim o tomto rozhodnutí vyrozumění. Efekt byl ne zastrašující, ale daná paní šla ječet na pana starostu. Druhý den na moji kamarádku pořvávali "Ty stará tlust pí...kde máš tu druhou tlustou pí..." Kamarádka byla naprosto zhnusená a já si pro jistotu pořídila kasr. Ještě se do celé situace vložila sociálka - ona je rozvedená, bere všechny možné sociýální přídavky jako samoživitelka (sržte se je to 14 a půl tisíce) a to i přes to, že její ex s ní bydlí, minimálně co tu bydlím. Takže čekám na fyzický útok. Hledám jiné bydlení, protože zatím nevím, co jiného by se s tím dalo dělat.

lidka*

Když nemáte šanci řešit situaci přestěhováním, tak to nesmíte vzdát. Stejně už to horší být nemůže a tak jediné řešení je, aby starosta splnil své výhrůžky a tuto hádavou babu vystěhoval a nebo přestěhoval tam, kde nebude nikomu ubližovat. Jiné řešení nevidím, že budete informovat starostu o dalších verbálních útocích. Tihle asociálové jsou v podstatně zbabělí. Nemyslím si, že by se odvážili fyzicky napadnout. Oni jenom potřebují ke svému spokojenému životu někomu slovně ubližovat a druhého ponižovat. Jsou to prostě lidská hovádka (promiňte to označení) a jiná už nebudou. A jestli se před starostou ukázala v celé své kráse, tak doufám, že skutečně k tomu vystěhování dojde. Moc bych Vám to přála!

bbannie
hodnocení

Paní Lidko efekt se obrátil. Paní rozjela pomluvačnou kampaň ve městě. Je to hrozné jít po městě a vidět jak se lidé odvracejí, zvažuji další krok. Každopádně najela jsem na systém - cokoliv řeknete bude použito proti vám. Takže otravuju úřady stále dokola, někde se to zlomit musí. Jinak to co jste napsala, je velká a strašlivě smutná pravda. Nedokážu pochpit, proč se tohle děje, ale je to jen tím, že nejsem jako oni.

topka*
hodnocení

0x

Souhlasím s Vámi. Ne jen cikáni umí šikanovat! Jen jsou temperamentnější, takže jsou víc slyšet. Je to problém spíše sociálně vyizolované oblasti. Byt kde bydlím je ve staré zástavbě z první republiky, proto není tak stísněný jako v paneláku. Zato s teplem a plísní se musí bojovat... Myslím, že všude je něco. Nejsou všichni sousedi ideální, ale tolerance a šikana jsou právě protipóly. A osobní svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda druhého.

arakain77*

Ahoj Liduško.

Zřejmě bych ji já osobně zakroutil krkem.Nejsem rasista,ale moc je rád nemám.To radši pět Větnamců.Ale taky je jisté,že se s každým domluvím.A když ne, tak ho opiju.Při alk.dýchánku si jsou všichni rovni.Z kterého města jste?Já vám třeba pomůžu.

doplněno 11.09.09 18:07:

...Lidka není ta správná osoba.Že?Tak tedy bbanie?Omlouvám se za chybu.

bbannie
hodnocení

Z Pacova :D

bbannie
hodnocení

Souhlasím s vámi.

topka*
hodnocení

0x

Já se jen divím jak podobné rysy mají naše příběhy. Mě začala šikanovat holka co měla za svobodna dítě a zřejmně se naštvala, že jsem dostala ten byt já a ne ona. Bydlela tehdy u rodičů. Navedla k tomu své dva sourozence, ty další puberťáky až jsem nevěděla kdo to vlastně po mně pokřikuje pí..., krá... Najížděla na mě motorkou. Dělali si hlídky až půjdu domů.Lehly si na schody a musela jsem je překračovat atd. No nevěděla jsem jak na to reagovat. Přes zimu byl docela klid a na jaře uspořádali ohně před domem, každý den a stále s dospělejšími lidmi až tu nakonec tábořili nějací úplně cizí . Přijely autama, rozdělaly kufry s pivem a jelo se. Že jsem nemohla projít kolem bez posměšků je asi jasné. Kouř zaplavil celý byt, opilecké vyřvávání zase noc až do rána. Všude spousta odpadků. Pak se ta holka odstěhovala a vdala, zase rozvedla a v zimě se vrátila domů. Jdu chodbou a vidím krásnou holčičku, která nádherně pozdraví tak ji taky pozdravím a matka:"No to určitě..Na to jsem tak zvědavá." Tak jsem se úplně lekla. Reagovala jsem mlčením a ignorováním, ale srdce jsem měla vždy až v krku. Pak se to rozneslo po celém městě a najednou vidím nenávistné pohledy ve vlaku, na ulici, sprotý urážky, zesměšńování. Ty puberťáky jsem neznala ale oni mě jo. Pak tomu uvěřily dospělí a přestaly mě zdravit... Je to tu malé město. Takže takhle. Cikáni to ale nejsou. Pomluvy a manipulaci s lidma zvládaj bravůrně. Asi jim to už nevymluvím.

bbannie
hodnocení

Je neskutečné a s podivem kolik lidí má Lidko stejný problém jako my dvě a stejně se nic neděje, jako by to nikoho nezajímalo. To je neskutečné.Takly jsem na malém městě. Víte co je nejvtipnější - v podstatě jsou pod dozorem a stejně mnžel té paní s kumpánem odsávali přímo pod mýma oknama naftu z tiráku toho kumpána. A to je taky v pořádku. Všechno co dělají, je zřejmě v pořádku. Nestačím se divit, v téhle republice prostě slušný člověk nemá šanci.

chlamak*
hodnocení

0x

Nebo se snizte v tomhle pripade na jeji uroven a zacnete ji nadavat take - a kdyz ji potkate, zacnete jako prvni.. Mozna to pujde ztezka, ale zvyknete si a po case to nebude problem. Budte ale pripravena ze muze dojit k brachialnimu nasili - jak psal JABRAKA, vrazte ji po tlame! Ono staci jedna rana, ale musi ji uzemnit... to funguje. Radi se tezko v takovych pripadech ... nebo poridit par zaznamu a jit na urady a zadat o sjednani napravy, na policii a nechat udelat zaznam ze vam nadava a mate obavy z toho, ze vas napadne... Pak, kdyz ji vrazite prvni - vite co tvrdit... heh (bohuzel vime jak nase urady a policie funguji)*zed*

topka*

Děkuji za podporu. Také jsem zvažovala, že to zdokumentuji. Mám docela chytrý mobil. Nyní je ale klid a tak ty pomluvy překousnu a najdu si svoje "přátele" jinde.*tuc*

lidka*

Zdravím topko! Proti těmto lidem opravdu není obrana. Ani moji sousedi nebyli cikáni, ale je to prostě vada charakteru - povahy. Ti se skutečně nezmění. Začnou jemným nátlakem. Tu se jim nelíbí to a potom zase ono. Tváří se jako Tví dobří sousedi. Postupně Ti začnou kecat do všeho a když už toho máš dost a jejich "pomoc" odmítneš, tak to začne pěkně natvrdo. A člověk, který není zvyklý na konflikty jejich jednání začne ignorovat. No a oni zase stupňovat. Protože to, že se s nimi nezačneš dohadovat, považují za slabost, v horším případě že uznáváš jejich argumenty. Potom nastane verbální napadání a nikdo to neřeší. Policie sepíše oznámení, předá na trestní komisi. Na komisi jsou pouze oni, vykládají své nepravdy a bludy - takže si popovídají a tím to končí. A příjdou zvesela domů a vykřikují, že jim komise dala zapravdu. Co k tomu dodat? Potom si vymyslí problém s hranicí pozemku. Soudí se s Tebou asi pět let, soud včetně odvolání prohrají. Ovšem klidně zaplatí soudní výlohy v řádu desetitisíců, ale nepřestanou a vymýšlí si novou kauzu. Tyhle lidičky by pomohlo vystřelit na kosmu a nebo odstěhovat na samotu u lesa. Potom se sežerou mezi sebou. A to je vlastně ta hlavní přičina. Když se hádají s někým mimo, tak se semknou proti "nepříteli" a jsou na sebe hodní. Ale jak nemají s kým, tak se začnou hádat mezi sebou a konec idylky. Závist, nenávist a zloba je s nimi ruku v ruce. A můžete mít okolo deset slušných a fajnových sousedů, tito jedni Vám dokáží znepříjemnit život na sto procent. Nevím ani po deseti letech, jak se účinně bránit. Chlapi to řeší radou - dát jim "přes hubu". Souhlas - u chlapů to může zafungovat a potom můžou jít na pivčo. Ale když takový blb má k sobě babu, která ho dokáže nabudit a nasměrovat na okolí - to je potom neštěstí a každá rada je drahá! *bum*

bbannie
hodnocení

Kroutím hlavou údivem, přesně takhle jsem to prožila já. To snad ani není možný, kdy se dobere slušný člověk práva, nebo se opravdu musíme snížit na jejich úroveň? Je mi nějak smutno po duši. Platím daně, nájem, nejsou se mnou problémy, ale nárok na právo asi nemám. Tak jako spousta dalších z vás. Hrozné.

lm®

Nejsem rasistka,ale je pravda,že jsem žádného slušného cikána nepoznala.Možná že jeden z tisíce ujde,ale je to zase jen výjimka potvrzující pravidlo.,prostě hodně slušně řečeno: Nenávidímje,šítím se jich!

Ale abych byla spravedlivá,spoustu bílých jsou stejné "osobnosti" jako cikáni.Hodila bych je k nim do pytle.

Jsem z těch,kteří podobným lidem uhnou z cety.Nesnáším potyčky,hádky,mrzutosti.Asi bych situaci řešila zmizením ze scény,odstěhováním.S lidskou hloupostí je marné bojovat,náprava člověka ,který na Vás veřejně pokřikuje výše zmíněné výrazy je naprosto vyloučená,je to osoba s inteligencí mraženého file.

A pokud jde o šíření jejích pomluv o Vás po městě...S tím bych si nedělala hlavu.každý slušný a rozumný člověk si udělá úsudek sám.A ti co jsou stejní jako ona Vám nemohou stát byť za vteřinku přemýšlení.

arakain77*

Děvčata neblbněte.To těm zaostalým opičákům polezete do zadku a dělat jim služky nebo co?V naší vesnici je jich taky dost.Kdyby si tu někdo z nich začal vyskakovat,má pak hodně velký problém.Navíc nemají ani ponětí,co po nich naše společnost chce.Jsou zaostalí tak o čtyři století a chtějí někoho šikanovat?Najměte si ty kámoše s vyholenýma hlavama a už nebečte.

Snad píšu slušně a Admin mi to nesmaže.

topka*
hodnocení

0x

Všem moc děkuji za podporu. Opravdu si cením otevřené diskuse. Jde o to, že člověk nechce se sousedy žádnou válku. Výběr je ale výběr.Já jsem si je nevybrala. Oni byli vybráni dříve než jsem se nastěhovala. Člověka to ale mrzí. Přesně jak psala bbanie. Navíc nikdy nevíte jaké štěstí budete mít na sousedy jinde. Nezbývá než věřit, že se jim to vrátí jinde a mávnout rukou. Hlavně si nenechat zničit zdraví...

bbannie
hodnocení

Tak jen pro pobavení - byla jsem dnes u trestní komise - nakonec místo pomoci jsem se dočkala toho, že mi řekli, že pokud nemohu dokázat nadávky a další šikanu, tak ještě zaplatim poplatky za řízení...naprosto jsem to nepobrala, koukala jsem na ně jak vyvalená. Takže výsledek je - jste slušní, pracujete, plattíte daně, neotravujete lidem vzduch...doplatíte na to...I slavná dělnická strana mi poradila že se mám obrátit na město. HAHAHA tro jsem se ale pobavila. Takže výsledek je že paní V. si mlže dělat co chce, ale pokud mi nedá přes držku, tak se nic nestane. To je ta naše slavná demokracie.

lidka*

Tak to jsem moc zklamaná. Zjišťuji, že je škoda financovat trestní komise, pokud nedokáží zjednat pořádek - předpokládám, že ve vlastním bytovém objektu. Je mi to líto.

topka*

Tak teď mi prosím poraďte. Sousedce někdo stále poráží popelnici a další sousedi nadávají, že je všude sposta odpadků. Ta sousedka na mě začala poštěkávat, když jdu nakupovat těsně před devátou kam prý jdu. "Kam jde takhle v noci?" Když se to opakovalo dnes už podruhé a tvářila se útočně došlo mi doma v úžasu, že si snad myslí, že tu popelnici jí porážím já. To mám za to, že jsem ses ní v minulosti bavila. Byla docela přátelská a teď tohle. Kdo í co nakukal nevím. Jedno je jisté já jen chci žít svůj život a tohle mě vůbec nezajímá. Mám se jí na toptát až zase otevře dveře do chodby a bude poštěkávat otázky? Řekla, jsem jí, že nakupovat a ona pak ještě šmírovala co řeknu až budu sama...

topka*

Na těchto komunitách je zvláštní to, že od nich všichni dávají ruce pryč a tak jim to vyhovuje /městu/. Takže domy se neopravují, problémy se neřeší a když si někdo stěžuje tak je potížista. Výsledkem je, že obyvatelé takového domu se ocitají v izolaci. Pak nastává zvláštní fenomén. Střídavě někomu začne něco vadit nebo někdo... Nejprimitivnější ventil je začít pomlouvat nebo najít si nějakou oběť. Někdo si začne zabírat dvorečky, stavět vlastní domečky, parkovat staré rachotiny či zabírat si zahrádky. Jako by to byl únik z té situace, kdy nás "oni" nechtějí, nebo podceňují...*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]