Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myjete baterii octem?

Od: balzerka odpovědí: 6 změna:

Někdo mi poradil, že skvrny na koupelnové a kuchyňské baterii od tvrdé vody se odstraní octem. Dělám to, funguje to. Ale několikrát jsem viděla, jak se baterie loupe.To chromování z ní slézá. U nás doma tedy ještě ne, ale jestli to není právě takhle agresivním prostředkem a mám počítat, že se chrom časem poškodí. Čím myjete vy koupelnové baterie?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Proti čistícím prostředků z obchodu je ocet ten méně agresivní. To, že slézá chrom z baterie je kvalitou provedení, ocet v tom je nevině, pokud se dobře spláchne vodou chromu neublíží. Stačí si dát perlátor odvápnit do octu a druhý do Fixinely, čas je téměř třetinový. Ocet dobře funguje i jako leštidlo v myčce, také bez problémů.

tiffany*
hodnocení

0x

Čištičem na koupelny z Kauflandu, nastříkat na baterii a za chvíli suchým hadříkem důkladně utřít. Možná ve více frekventované koupelně (více lidí v domácnosti) by to chtělo něco silnějšího, ale mně tohle stačí. Není drahý a účinek dobrý.

hodnocení

0x
Ano,myju octem.
Je to stará,babská rada.
Ještě se mně nestalo,aby se odlupovaly.
Já vůbec ocet používám v domácnosti poměrně dost.
Je NECHEMICKÝ a to je důležité !
Všude kolem nás je chemie kvantum,vede nás do záhuby :(

hodnocení

0x

Ano, myju octem a do pračky místo Calgonu dám jednou za tři měsíce půllitru octa a pustím vyvářku.

balzerka
hodnocení

Děkuji, uklidnili jste mne.

tiffany*
hodnocení

0x

Balzerko, děkuji za dotaz... jak jsem jen mohla zapomenout na starý dobrý ocet? Fuguje skvěle a ještě čerstvě voní, přeji pěkný den :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]