Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych udělat čelo za postel a nalepit na něj pruhy s dekorem dřeva, jako je na obrázku v článku: cheapflooring4u.com/...
jen nevím, kde se dají ty pruhy koupit? Máte někdo zkušenost? Děkuji. - pt
Já bych to také dělala z plovoučky. Kdysi jsem nad ní uvažovala, že ji upevním na dveře a dám na to věšáky a budude to v předsíni, jako odkládací stěna. Dají se koupit takové jako kovové držáčky, které našroubují a teptve pak se na ně lamely skládají. V konečném výsledku nejsou vůbec vidět. Udrží celou plochu i svisle. Udělejte si výlet do nějakého velkého marketu a podívejte se, co všechno trh nabízí. Nabídka je obrovská. Nejen plovouček, ale všech obkladů a materiálů. Dopoledne se dá i s prodavačem mluvit, má více času.
" babi", děkuju, ale plovoučka je těžká do ruky a je to neforemná velikost na manipulaci. Já zatím našla jen nalepovací čtverce na podlahu z PVC, tak ještě hledám dál: e-shop24.cz/...
Do síně by se mně líbil obyčejný lamelový rošt z latěk, jak se dává do postele, jen pověsit na dva háky na stěnu a dát háčky na kabátky, to by bylo lehké a nenáročné na realizaci. - pt
Ty PVC čtverce jsou určeny na podlahu.Jednou jsem je lepil na stěnu pro kategorický požadavek zákazníka,byly s tím problémy,za tepla se odlepovaly a padaly se zdi.
Osobně jsem pro použití lina.Je také ke kouipi ve formátu dřevěného dezénu.Nalepí se na stěnu disperzním tmelem,nebo silikonem na předem penetrovanou stěnu.Dělal jsem také "čelo" z koženky,podložené 0,5 mm molitanem.a orámoval dřevěnou lištou.Doporučuji.
JABRAKA
Hodně se to dělá z plovoučky
tak to nevím...ale dá se koupit i moc pěkná samolepící tapeta která imituje prkna
" hahanaj", děkuju, ale myslela jsem nějaké lehké pásky, jako na tom obrázku. Plovoučka je z dost velkých dílů a musí se řezat a já nemám čím. A tyto pásky by se daly stříhat, nebo krájet.
tady je polepená stěna i nábytek, tak něco takového, kde se to dá koupit?:
pt - třeba tady.., něco jako tapety.., nebo tu značku s těmi jakoby dřevěnými šablonami objevíte na Ebay, pod názvem
Stikwood..
"sanyo", to vypadá, že by bylo ono, jen tam není dost informací, ještě pohledám, děkuju...pt
"sanyo", ano, to je přesně, co jsem měla na mysli...
"hejkale", děkuju, myslela jsem to PVC, přece se to jen dá častěji omývat vodou s jarem, nevím, jestli by to ta tapeta vydržela. - pt
já bych to lepila na sololitovou desku a tu bych navrtala do zdi...
Tak pokud to chcete mít echt dřevo, tak můžete použít poddýžku. I když to označení je poněkud zavádějící, jelikož poddýžka byla vždy chápána jako technická dýha větší síly vyráběná loupáním - tedy s nezajímavou strukturou, což ostatně bylo vždy jedno, jedná se o podpovrchovou vrstvu překližek či laťovek. Takže přesnější je označení dýha - vyráběná krájením, dnes se vyrábí i prodává i v sílách 3-6mm Používá se to i na nášlapné plochy schodů. K dostání bych to šacoval ve zpracovnách dýh - např: jfd.cz/...
Nebo snadnější varianta -vinylové podlahové pásy. - nalepte na to třeba chemopren, nebo jako ta ženská na odkazu - ta to lepila oboustrankou.
"promon", děkuji. Ty vinylové pásy, by byly na manipulaci i krájení dobré, akorát, že se musí koupit lepidlo, ale bylo by to také řešení. Mně se velice u mého záměru líbí to, že jsou samonalepovací a tudíž čistá práce.
"andy123", hrany jsem jednou potřebovala použít u kuchyňské linky a hrozná práce, musí se to dělat za tepla, prostě mně to nešlo, ale děkuju za radu...
Zkusila bych zajít do obchodů,kde prodávají lina-PVC ,mají vzory dřeva a nalepit?Dobře se to řeže a udržuje.
Tento postup jsem použil i za kuchyňskou linku,drží to bezvadně už několik let.Lino se dá dobře na pevnou stěnu nalepit silikonem.Pro zlepšení se mohou dát okolo dřevěné,nebo plastové lišty,ty přišroubovat na hmoždinky.
JABRAKA
"jabrako", děkuju, vím, že nakonec to je také dobré řešení, jen jsem myslela, že se to lepí jen chemoprénem. To jsem nevěděla, že to jde i silikonem, tak děkuju za radu, uvidím, co nakonec seženu...
Zda budou samolepící čtverce držet na sololitové desce nevím, ale na podlaze v koupelně, kde bylo PVC /lino/ vůbec nedržely, rozjížděly se od sebe a nakonec jsme je odstranili.
Samolepíccí fólie všech možných dekorů (dřív se jim říkalo anglické tapety), jsem vždy kupoval v Hornbachu, V OBI, nebo v Bauhausu. Někdy jsem objel všechny, protože v jednom měli něco v druhém zase to ostatní. Polepoval jsem nábytek i dveře, vše s plastickým dekorem dřeva, který je od skutečnosti k nerozeznání při běžném pohledu a kvalitně provedené práci.
Psal jsem výše,samolepicí podlahové čtverce ne,ne,ne!
Svisle nedrží,lepidlo zejména v teple měkne a čtverce odpadávají.
JABRAKA
Jabrako, pokud lepíte COKOLIV nenasákavého dispezním tmelem, jak jste psal před chvílí, tak se skutečně nedivím, že to opadá.
Jakožto nábytkář sice považuji čelo z podlahového lina za dost zvěrstvo, ale proti gustu není dyšputát. Pokud to však nalepí něčím, co je k podobným věcem určeno, ne TMELEM - ať už se bavíme o disperzi, či silikonu, tak to držet bude. Třeba i obyčejný chemopren, nebo obecně kontaktní lepidlo to udrží - tedy za předpokladu soudržného podkladu, pokud někdo namatlá chemopren na dvacet vrstev primalexu, tak to zákonitě může spadnout i s tou výmalbou.
jabraka® - já nepíšu o nějakých čtvercích (ale také je znám, není to fólie, ale vypadá to jako nařezané lino do čtverce). Píšu o fólii v rolích, to je úplně něco jiného, pleteš hrušky s jablky. Jasně jsem popsal o co jde a jak to funguje. Nebyl s tím žádný problém a drží to už řadu let. Ta fólie je pro takové účely přímo určená. Dokonce se některé prodávají přímo i na míru, s určením použití přímo na dveře. Také jsem je používal. Když se to udělá dobře (správné falce), tak běžným pohledem nikdo nepozná, že je to polep.
Jabraka reagoval pouze na můj příspěvek, já ještě před ním na přiložený odkaz paní Pt. . Jen tak mimochodem, ty samolepící podlahové čtverce jsou na dvě věci ... letěly do popelnice.
Všem děkuji za snahu mně poradit...nakonec jsem věc vyřešila jinak. Dřevěný rošt do postele, jsem zpevnila dvěma laťkama, dala za postel a přehodila textilní látkou, kterou mohu měnit a větrá to...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.