Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
soused u našeho plotu začal stavět kryté stání pro auto. Máme dobré vztahy, oznámil nám (stavební úřad prý neřeší).
Nicméně základy, které se začínají rýsovat (větší než bylo řečeno a jistě vyšší střecha) a vysázení vzrostlých tůjí, které náš plot převyšují už teď o 40cm a dost stíní) se nám už nelíbí. Jak postupovat? Zatím je čas...
Děkuji
Zdravím
Přesně jak bylo již řečeno výše, má-li být dohoda k oboustranné spokojenosti je třeba aby soused respektoval váš pohled na věc a "přizpůsobil tomu" svůj "přístavek" pak to může dobře fungovat i bez "úřadů". Také jsem potřeboval něco udělat, a tak jsem zašel za sousedem a podrobně vysvětlil situaci, dal mi "podmínky" které pokud dodržím nepovedou k nespokojenosti a případnému sporu. A tak se i stalo, vše jsem promyslel a s dotčenými sousedy probral, udělal jsem to tak že všechny podmínky sousedů byly splněny, spokojenost oboustranná naprosto bez problémů.
Nabídněte mu dvě cesty, buďto bude respektovat vaše podmínky a "přístavek" si přizpůsobí, nebo to bez úřadů nepůjde, a později mu s tím můžete dělat "potíže", volba je jen na něm...
Vyřešte si to se sousedem, dokud je čas, jak tu bylo napsáno předtím, nebo budete litovat. Jak jsme dopadli my - asi před 20 lety jsme měli plné zuby víkendových akcí souseda alkoholika, tak jsem nasázela keříky ptačího zobu k plotu. To vše jsem konzultovala se sousedkou, které to nevadilo. Během pár let jsme spravili barák a sousedce začalo vadït všechno - i ty keříky, soused už v důchodě si začal vodit domů exoty furt. Baba byla vzteklá, že mají ..., vygradovalo to i mým fyzicým napadením. Současná situace - baba umřela, soused ožrala dělá celé dny rambajs s rádiem, čoklem, bezdomovci...Z našich keříků je neprostupná hradba a jsem za to ráda, že aspoň trochu ztlumí ten hluk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.