Nejste přihlášen/a.
Ráda bych si nějaký pořídila,dívala jsem se na Heureku i Zboží, jsou levné do tisícovky a pak zua několik tisíc. Máte někdo zkušenosti s těmi levnějšími, na co všechno se dají použít, ,moc děkuju za radu.
pokud zkusíte vyhledat v historii webu poradte.cz, najdete několik stejných témat - výsledek je, že jakýkoliv parní čistič pro domácí použití je k ničemu a budete ho mít po prvním pokusu v šuplíku až do chvíle vyhození...
Parní čističe jsou chváleny jen tím, kdo má profi provedení, a to se do pár tisíc nevlezete, to musíte hodně přidat...
je pravda, že patřím k teoretikům - vyzkoušel jsem si ten úplně maličkej (ruční - nahoře tryska s rukojetí, dole baňka) jen na chvilku, a pak jsem ho opravdu zandal, ale z tý zkoušky jsem nabyl dojmu, že pokud by chtěl člověk umejt něco se zanesenou špínou (futra dveří, oken a tak), mohlo by to znatelně urychlit proces mytí (opravdu dočista), samozřejmě je to jen na malé plošky, ne na čtvereční metry...;
další zkušenost, kterou jsem si odnesl, bylo, že by čistič měl mít co největší výkon, tj. ohřívátko - ten můj byl (vlastně je) snad jen na 600 W, a to bylo málo v tom smyslu, že pára se vypotřebovala za chvilku, a pak nastala pauza, než se další vyrobila - tj. nedalo se to vzít a používat dlouhou dobu, muselo to bejt s přestávkama na ohřev (během přestávky se dá mejt, nebo dělat něco jinýho poblíž, ale šikovný to moc není);
můj další (nezaručený) poznatek (na základě zhlédnutejch jinejch čističů) je, že asi není dobrý tam dávat vodu z vodovodu, ale jen destilovanou (spotřeba není moc velká - aspoň u těchhle příručních), i když by nejspíš neměl bejt problém to občas projet (možná skoro neředěným?) octem (resp. dokonce by někdy mohla práce s octovou párou přinést značný užitek?) - faktem je, že jsem viděl parní čističky na pohled zanesený kamenem docela dost, to asi funkčnosti nepřidá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.