Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Každoroční kontrola plynových kotlů?

Od: miji odpovědí: 4 změna:

Je dáno zákonem provadět každý rok kontrolu a vyčištění plynového kotle k vytápění rodinného domku revizním technikem? Kotel mám kondenzační průtokáč z ohřevem vody,prozatim jsme dělali kontrolu každý rok ale nemůžu dohledat zda je to povinné.Známi tvrdí že stačí co 3 roky.Jak to řešite vy?Děkují za radu a názor. A ještě co kominík u kondenzačního kotle je třeba kontrola... když mám v komíně plast?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanad1*
hodnocení

3x

Co 3 roky by mělo vyhovovat. Neměl jsem revizi na kotli 8 let a pak jsem ji provedl. Vše naprosto v pořádku. Komín neměl revizi přes 20 let a vše bez problémů. Kdyby měl člověk dělat vše tak, jak stanovují různé vyhlášky, tak peníze z výplaty by šly jen na revize, kontroly, výměny aj.

hodnocení

2x

kalkulackaenergie.com/...

doplněno 03.09.16 18:10: PlynJe-li v bytovém domě zaveden plyn, je jeho majitel (či společenství vlastníků jednotek) povinen provádět každoroční kontrolu rozvodů plynu a plynových zařízení (např. společného plynového kotle) ve společných prostorách domu pověřeným pracovníkem až po plynoměry jednotlivých majitelů či nájemníků bytů. Pravidelná revize je vyžadována každé 3 roky.V soukromých prostorách nájemníků či vlastníků bytových jednotek (či rodinného domu) není revize vyžadována. Nájemník nebo vlastník bytu či rodinného domu by ji měl ale ve vlastním zájmu také provádět jednou za 3 roky.
doplněno 03.09.16 18:18:

a z toho linku, který jsem sem dala, je samozřejmě také o majitelích rodinných domků, je to ale až dole, tak prosím, příště číst pozorně ;) a až dolů.

Domácnosti provozní revize plynových kotlů provádět nemusí, ale...

Povinné lhůty pro revizní kontroly plynových spotřebičů se sice vztahují jen na organizace, přesto by je neměli podceňovat ani majitelé rodinných domů. Pravidelnou kontrolou plynového kotle lze odhalit včas možné závady, které by mohly být příčinou mnohdy tragických havárií.

ycupum

Dobrej článek, akorát vše co je tam napsáno se netýká rodinného domku. ;)

doplněno 03.09.16 18:19:

Otázka zněla " Je dáno zákonem provadět každý rok kontrolu a vyčištění plynového kotle k vytápění rodinného domku revizním technikem? "
Odpověď zní ne.

ycupum
hodnocení

0x

Žádný zákon nepřikazuje dělat revize plynu v rodinném domku. Stát ti žádnou pokutu dát nemůže.

Ale může to někdo požadovat na základě tebou podepsaných smluv. Např. pojišťovna, distributor plynu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]