Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na podlahu v nepodsklepeném přízení

Od: manduss® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

pustili jsme se do rekonstrukce menšího rodinného domku a začali jsme podříznutím. Podříznutí je formou vrážených nerezových plechů.Má otázka je na správné složení podlahy pro podlahové vytápění. Nyní je podlaha kompletně vybrána cca 5 cm pod ty plechy až na hlínu, spíše jíl. Jak vysoká vychází podlaha včetně topení a podlahové krytiny (nejspíše plovoucí podlahy). Má představa je, že udělám hrubý beton to úrovně těch plechů, tj. 5cm. Na tento beton bych dal hydroizolaci napojenou na ty plechy (jakou?). Na izolaci polystyren (jak tlustý?) a dál nevím. Bude potom taková ta příprava pro podlahové vytápění(vodou) a na ní beton? Do které vrstvy přijde betonu přijde kari síť? Do té podkladové, do vrchní nebo do obou? Budu všem vellice vděčný za jakékoliv odpovědi.

honza

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kari přijde do podkladové části betonu.

Na tento beton bych dal hydroizolaci napojenou na ty plechy (jakou?). V60S35 2x, nebo V60S35 a ALS 40 (podle radonu)

Na izolaci polystyren (jak tlustý?) EPS 100Z 7+7cm, systémová deska pro podlahové vytápění, anhydrid 4 cm, nebo beton 6 cm.

.

milospotocni*

Chtel bych se zeptat proč EPS 100Z7 cm a ne jenom EPZ100Z 10cm

doplněno 28.08.09 07:20:

EPS 100Z 7+7cm

jabraka*

Miloši,trochu ti to od Milana přeložím.Na ten hotový beton s kari sítí položíš desky ve dvou vrstvách křížem přes sebe,jakýkoliv typ podlahového EPS má vyšší pevnost v tlaku.Na něj tvarovky z polystyrenu pro uložení hada podlahovky a zaleje se to anhydritem.Ta tloušťka anhydritu je daná použitou krytinou.Pro plovoučku ještě asi na to vyrovnávací folie,nebo deska a pro dlažbu stačí jen zarovnat nad trubkama.Pro koberec raději silnější.

JABRAKA

hodnocení

Díky moc za odpovědi.

Ještě mám doplňující otázky. Jakou tu kari síť? Jak vysoká je zhruba ta tvarovka pro topení? Zajímá mě totiž, jak vysoko mi vyjde nová podlaha v porovnání s bývalou.

honza

doplněno 28.08.09 10:57:

Ještě mě napadla jedna otázka. Je to rekonstrukce na ohlášku a o radonu nepadlo ani slovo. Není tedy změřený. Co byste doporučili jako tu hydroizolaci?

Jaroušek mě doplnil přesně, 2x EPS se dává, kvůli spodním nerovnostem lepenky, aby se nehoupaly desky EPS. Přesnost desek taky není OK, proto přes sebe. Cena je naprosto shodná, páč se počítá z kubíky.

Já bych dal lepenku V60S35 a ALS 40. V nozi jen ALS 40.

hodnocení

Moc se omlouvám nedal jsem mezeru a hned je z toho jiný výrobek. Mělo to být AL S 40 bitaalbit, charbit, foalbit a jiné názvy. Prot jen číslo je důležité

charvat.cz/...

FOALBIT Al S 40

omlouvám se.

hodnocení

No to už opravdu vypadá lépe. Nějak jsem si nedokázal představit, jak bych dával do podlahy pásy, na které jsem vkládal odkazy :)

Ještě mě zajímá ta kari síť. jakou tloušťku a velikost oka doporučujete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]