Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urážka na cti

Od: vojtana* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer .Mám zahradu kde část patří mému synovi -Zahradu užíval celou donedávna když se k nám a obzvlášť ke mě jako k otci choval velice neslušně včetně
nadávek posílání někam a pod.Na části zahrady kterou jsme mu darovali si postavil rod.domek.Začali problémy s jeho manželkou a to různými pomluvami nadávkami a pod.
Syn se samozřejmě přidal což chápu že s ní vlastně žije v jedné domácnosti.Před pár lety kdy byla moje žena v nemocnici dlouhodobě nemocná tak se do mě ta jeho žena
tak dala že mě nakonec pomluvila i mých sester na Moravě a ty se mnou pak pět let nemluvili.Po této nelehké době se dalo opět vše do pořádku a před měsícem se vše opět rozpoutalo manželka syna se dala do rozhodování o našem pozemku polích a pod.Když jsem se jí zeptal proč to dělá že to není její tak jsem nedokázal ze sebe dostat slova.
.Mám i část rozhovoru nahraný.Takže opět ticho mezi námi až přišla chvíle kdy na naší zahradě si udělali oheň kde pálili staré věci .
V trávníku samozřejmě vypálili kruh je mi jasné že za nějaký rok to zase zaroste a tak jsem se zeptal syna jestli by mu vadilo kdyby jsem si udělal u něho na zahradě oheň a tak se do mě dal že jsem zíral.
Řekl jsem mu akorát Mirku ale mluvíš s tátou tak se podle toho chovej,Na to mi řekl jdi do hajzlu.Pak se dostavila jeho žena
a to co mi ona řekla tak to se nedá ani napsat.Jen jedno s toho celého co jsem si nahrál na telefonu co mi řekla bylo jste lidská zrůda

toto opakovala pak ještě
jednou já se nebránil jen poslouchal.do této doby užívali celou naši zahradu bez toho aby jsme jim řekli co si třeba dovolují postavit si tam altán udělat skalky
záhony skladovat tam dříví a pod.Nakonec si nechali pozemek vyměřit a oplotili si ho s tím že budou mít od nás klid.Jen na připomenutí nikdy jsme si jich nevšímali
máme na zahradě pár záhonů a sečeme si tam trávu.Plot si udělali altán zbourali stromy vytrhali spálili záhony zlikvidovali.Nebyli jsem ani u vyměřování pozemku
ani jsem mu nepodepsali seznámení ze stavbou plotu samozřejmě by jsme souhlasili.Jen se trochu slušně chovat k rodičům mě bude

za rok sedmdesát a manželce o čtyři roky miň.No ale proč jsem se dnes odhodlal toto napsat?Včera jsem byl na té naší zdůrazňuji doopravdy naší zahradě kácel jsem tam strom dělal si svoje vrata
které syn chtěl aby jsme měli a pak tam zůstaly asi tři suché túje opravdu k ničemu protože uschly loni a tak jsem je vytrhl a když jsem je pak chtěl odvést
tak přilítla doslova přiletěla žena syna a letěla k traktůrku pro ty túje s toho tahala a brala si je domů.Roztáhl jsem ve vratech ruce a zdělil jí aby opustila soukromý pozemek a ona do mě
tak začala strkat že jsem raději neodporoval a nechal ji navíc mi začala tykat a obdarovala mě slovy ty hajzle co si to dovoluješ to je moje šmejde máš tu ho.. už mě
nes.. děláš jenom zle přišel jsi z holou pr.. a chceš se tu roztahovat vypadni odtud nesahej mi na ty keře a mohl by jsem pokračovat .Přiznám se že jsem
raději z NAŠÍ zahrady-utekl jak malý kluk jelikož nemám v pořádku srdce a tak jsem raději odešel domů.Cestou jsem potkal manželku a vše jsem jí vyprávěl šli
jsme pak spolu pro traktůrek a nářadí které jsem na své zahradě zanechal aby nám ho neponičila.Myslím si že i když keře nasadila a vybudovali si plot tak si můžeme dělat na naší zahradě úpravy jaké chceme.
.Prostě se nám to tam tak nelíbí a není to ani hezké suché a pod.překáží nám tam.Až do teď jsme je nechali ať si tam dají
co chtějí ale teď je plot každý má svoji parcelu a tam by si měl dělat co uzná za vhodné co se mu líbí nebo nelíbí a nevniknout na pozemek souseda a rozhodovat
o tom co má a nebo nemá dělat.Poraďte mi co dál podat žalobu na urážku na cti a popřípadě za napadení.Nemám na to napadení svědky jen škrábanec na paži i když si myslím že se syn s okna díval.
Chci naši zahradu uzamknout aby tam nemohla a bojím se že nám poškodí buď náš plot a nebo nová vrata.Nechali na naší zahradě ještě pár kousků dřeva a nějaké
krámy co s tím měli na to přibližně tři měsíce aby si to odvezli a dali zahradu do původního stavu což nežadujeme je chceme klidné stáří.Hlavně mít svůj klid a nebát se dojít zalít záhony,
snažíme se tam chodit když jsou v práci hlavně žena syna.Ten aspoň pozdraví když jdeme ale paní ta by nás asi nejraději viděla pod drnem.
Ještě malá poznámka jelikož jsem jak jsem se zmínil sekal stromy tak jsem měl v ruce dost velkou sekeru když bylo po všem a já to říkal doma tak teprve
jsem si uvědomil že za to co jsem si musel vyslechnout jsem ji nepoužil.Mohlo fakt dojít ke skratu kdy člověk neví co dělá a ani to udělat mechtěl

Moc děkuji za vaši radu Mirek

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když bude nejhůř, podejte trestní oznámení. Jestli je část zahrady skutečně papírově syna a pokud jste mu ji daroval, můžete žádat soudně dar zpět, z důvodu, že se k Vám nechová dobře. Můžete ho i vydědit. Nepouštějte si je na svůj pozemek, pokud tam i tak vniknou, obraťte se na policii. I tak to bude těžké se s nimi jen potkávat. Nejlepší by bylo všechno prodat a odstěhovat se, už z důvodu Vašeho zdraví. Snacha je zlá ženská a Váš syn slaboch, nebo špatně vychovaný, když se k rodičům dokáže takhle chovat. To je neodpustitelné. Hlavně se postarejte včas, aby po Vás nedědil. Nezaslouží si to a možná ho jedině to přiměje ucházet se znovu o Vaši přízeň, abyste si to rozmyslel a majetek mu přeci jen odkázal. Pokud soušky stály na Vašem pozemku, můžete nahlásit napadení a krádež. Nic z toho nakonec, beze svědků, nebude, ale bude bto zanesené na policii v papírech. Když toho bude víc, může Vám to pomoci třeba někdy případně u soudu, nebo jako důkazy k vydědění. Byla by to pro Vás jistá ochrana a zbraň současně.

vojtana*
hodnocení

Děkuji za vaši odpověď že je snacha zlá žena to už víme dávno a syn že by byl vychovaný špatně to si nemyslíme vychovali jsme ho dobře byl to milionový kluk naučil jsem ho všechno co jsem uměl takže si myslím že v životě se nestratí jenže se nechal zmanipulovat a jak píšete je to teď slaboch já mu jen řekl použil jsem citát s filmu a řek mu ty jsi chlape mrtvý Homolka ve své rodině.Ještě jednou díky za váš názor a radu

danys*
hodnocení

4x
No mate peknyho synacka.. Doporučují zahradu prodat,synatora vydědit a poslat je oba tam kde konci záda a začínají nohy
vojtana*
hodnocení

Hezký večer zahradu prodat to ba jsem mu vlastně jí udělal největší rados a s tímn vyděděním tak to mi poradil i právník-Mimochodem dnes jsem potřeboval odvézt ze zahrady nějaké větve a v cestě jsem měl naházené hřebíky

pt®
hodnocení

3x

To je velice smutné, co píšete, asi bych to všechno prodala a šla do paneláku, syna vydědila pro nesprávné chování k otci. Je zvláštní, co dokáže majetek udělat s dětma. Je mně Vás líto, poraďte se s právníkem.

vanad1*

Vydědit pro nesprávné chování jen tak není možné. Protože nikdo neví přesně, jako to u nich chodí, je trochu předčasné dělat soudy.

vanad1*
hodnocení

2x

Každý máme své zkušenosti s rodiči a vždy jsou minimálně dva pohledy na věc. není tedy možné chtít nějaké soudy zvlášť u rodinných tahanic.

Mě otec také říká, že jsem hulvát i když jsem mu nikdy neřekl jediné sprosté slovo, kdežto on mě soustavně uráží jen proto, že nehodlám brát v úvahu jeho názory na věci, které jsme po jeho někdy realizovali s katastrofálním výsledkem. Opakovat jako osel ty samé chyby tedy nebudu.

Stejně tak z vašeho pohledu připomínky mohou být z jeho pohledu nekonečné urýpané rady, o které nestojí. Nic nemůže trvat věčně.

vojtana*
hodnocení

Hezký večer tak já jsem se synovi nikdy do života nepletl a nepletu.A nechci aby se snach pletla do života našeho to znamená mého a mé ženy.Když chtěl poradit pomoc v něčem půjčit peníze a jiné nikdy jsem neřekl ne.Jen připomínám si jednu věc před nedávnem jsem byl dost vážně nemocen ze srdcem kde šlo téměř o život ležel jsem deset dní v nemocnici s toho čtyři dny na jipce a ani jednou mě tento můj syn nepřišel navštívit nebo alespoˇzavolaaal a zeptal se jak ti je tati moc mě to bolelo a když si na celou tuto věc vzpomenu bolí měto ještě dnes.no i takový je život otce a syna

hodnocení

2x

Vojto, mí rodiče kupovali dům, když přišla měna a oni měli peníze doma, ale už jsme byli nastěhovaní. Chvíli, několik let byl klid ale pak začaly nějaké hodně velké nepříjemnosti a zkrátka, abych se zbytečně nerozepisovala, museli ideální polovinu domu prodat. A začalo nové peklo s novými majiteli poloviny.

Než naši usli, slyšela jsem je, jak si povídají, rozebírají, co "oni" zase udělali nebo neudělali. Když ráno vstali, první myšlenka patřila "jim". Hádali se kvůli studny, sklepa, půdě, ovoci, chodníku, listí, sněhu a furt a furt a furt. Šílené! Barák a "oni" ovládli jejich životy, jejich myšlenky. Když se ohlédnu, tak mám pocit, že nějakých 20 let žili jen proto, aby měli v hlavě jen "je". *zed*

Tatínek, umíral na rakovinu plic a ikdyž dýchal jen těžce, stále na "ně" musel nasazovat. Maminka v baráku bydlela nějaké 3 roky a jednou, když ji natěrači oken vyšplouchli, naštvala se tak, že den ze dne odešla do domova důchodců, kde dostala velkou světnici, kterou si vybavila svým nábytkem. Při mé první návštěvě si nesmírně libovala, jak je bez starostí a jak se jí ulevilo, když "je" nevidí a o barák a zahradu se nemusí starat a jak si uvědomuje, že toho života před sebou moc nemá a chce dožít v klidu. Jezdila jsem za ní každý víkend ještě 3 roky. :)

Vyprávím vám to proto, že si myslím, že byste se měli na barák, zahradu, syna i snachu zvysoka vyprdnout. Zadat prodej realitce a jestli máte ještě něco ušetřeno kupte si 2+1 na okraji hodně vzdáleného města, v menším domě. Ještě dříve, než barák realitka, nějaké početné rodině, klidně tmavovlasé a tmavooké, prodá. A už nedovolte, aby vaši mladí regulovali váš život. Nestojí to za to! Fakt ne!

doplněno 05.09.16 15:59:

Pavli, že jo?! Majetek vždycky nějaký bude. Ale život? Ten už ne! Ten je jeden.

pt®

"babkazov", to je přesně můj, totožný pohled na věc a řešila bych to stejně...*placni*

ghv
hodnocení

0x
Nevíme, jak to všechno je, slyšíme to jen z vašeho pohledu, který je silně jednostranný.
Každopádně řešením by byl vysoký neprůhledný plot/keře/tuje, abyste se neviděli a nestykali, když se spolu nedokážete normálně bavit.

repkin*
hodnocení

0x

Být Vámi, tak co je Vaše prodám, odstěhuju se jinam a máte klid a po starostech. Synovi pak dojde, že se choval jako blbec a přijde se omluvit. Zahrada apod. už nebude Vaše, takže nemůže čekat, že to vezmete zpět a nebudete se mít o čem hádat.

hodnocení

0x

Darovali jste synovi zahradu bez věcného břemene k doživotnímu užívání?

vojtana*
hodnocení

Určitě to bylo bez věcného břemene nebylo důvodu něco takového dělat akorát když jsme věděli jaká snacha byla než se brali tak jsme pozemek nechali napsat pouze na syna mysleli jsme co kdyby něky a je to tady

asd1

Souhlas s babkazov - na syna se vykašlat, jít pryč a zbytek života si užít v klidu. Prodej zadat realitce, sice něco shrábne, ale postará se o prodej.

Jinak bych si vzal právníka, soudně bych žádal dar (zahradu) zpět + vydědil bych ho. Není to až tak jednoduché, ale myslím, že nebude problém obstarat takové důkazy o nevhodném chování aby to u soudu prošlo...

Mimo vydědění jde majetek přepsat na někoho jiného ještě za života (a nezapomenout na břemeno užívání = neudělat stejnou chybu.)

Jakékoliv napadení, poškození majetku, nebezpečné vyhrožování atd. - hned na místo volat policii, musí to řešit. Opět pomůže když jsou důkazy.

asd1, nemá cenu brát si právníky a cokoliv řešit. Právě proto ta realitka, ať se postará. Mylím si, že tazatel už má roky a kolik života před sebou? Každého ztraceného dne je škoda. Získá dar zpět, získá peníze a k čemu? Zaplatí soudy a co zůstane, komu dát? Kdo bude dědit? *plac*Je možné, že to je jinak, že tazatel je mladší než já, ale já to vidím takto. Kolik života máme před sebou? 5 7 roků?

cechacek*

Babkazov, nebuďte skeptická podívejte, když byl před časem náš velký bratr SSSR jaké zprávy se šířily o množství stoletých v dálné krajině, rovněž u nýnějšího nejvěrnějšího bratra za velkou louží strýčka Sama, se před několika lety objevilo silné hnutí, že našlo cestu k dlouhověkosti prý až sto let. Jinak dámské pokolení přežívá daleko déle, než páni tvorstva, tudíž pokud by Vám bylo na př. okolo sedmdesáti, tak máte před sebou ještě třicet let a když se nepovede, můžete říci byla jsem mladá, ale mlaďoch a mladošky nemohou zaručit, že budou starší, staré a přestárlé / toto moudro vypustil jeden náš oblíbený ex premiér, než si našel milenku, rozvedl se a poté šťastně oženil /..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]