Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace zdi

Od: marakal* odpovědí: 5 změna:

Poraďte mi prosím jestli existuje způsob jak izolovat právě tu stěnu v polopodsklepeném domě, ke které se nedá dostat zvenku a je pod barákem (viz obrázek půdorysu). Stěna je cca 1m od spodu mokrá. Díky

Hydroizolace zdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zvenku nad terénem vložíte do zdi vodorovnou hydroizolaci, ve sklepě jí svedete dolů a přizdíte třeba štorckou. Pokud by Vám vadio zmenšení plochy, nebo zub od štorcky, musíte složitě odbourat část zdi, aby lepenka byla schována pod cihlou, či porobetonem.

Musíte rovněž izolovat i podlahu,

.

Bez podrobnějších informací nelze dát přesnou radu, takže jen obecně.

opravar*

Obnovím tuto starší diskuzi a poprosím o radu.

Mám vlhkou garáž, kterou hodlám zbourat a vyzdít znovu (určitě se to vyplatí víc než podříznout), ovšem jedna stěna je společná s vedlejší garáží. Soused o bourání této zdi nechce ani slyšet. Tato společná zeď je v lepším stavu než zbylé a leží na cca 50 cm vysokém kameném soklu, který je o 20 cm širší (trčí do garáže). Představu mám takovou, že bych přivařil IPU na podlahu, svisle na ten sokl,vodorovně nad sokl, ohnul na společnou zeď a tam izolací skončil. Dál přivrtám extr. polystyren na společnou zeď a vyzdím tenkou zeď pře něj. Měl bych tedy rovnou stěnu. Snad jsem to popsal pochopitelně. Otázky jsou: 1/ bude extr. polystyren dostatečnou izolací vlhka od společné zdi? 2/ jak svázat takto izolovanou zeď s těmi kolmo k ní? Díky za názory.

opraváři, neznám jak to tam vypadá, jen si to přestavuji z Vašeho popisu.

Představu mám takovou, že bych přivařil IPU na podlahu, svisle na ten sokl,vodorovně nad sokl, ohnul na společnou zeď vysoko asi 60cm a tam izolací skončil. Dál přivrtám přilepím extr. polystyren na společnou zeď a vyzdím tenkou zeď pře něj dorovnám zeď do roviny polyšem s omítkou. Měl bych tedy rovnou stěnu
1/ bude extr. polystyren dostatečnou izolací vlhka od společné zdi? Ano, dostatečná ano, nikoliv výborná.

2/ jak svázat takto izolovanou zeď s těmi kolmo k ní?
oni stěny nejsou u sebe? Nebo jsem nepochopil dotaz?

Hezký víkend

doplněno 10.04.17 06:35:

z toho co jsem pochopil z doplnění:

Jak myslite odpoved dostatecna/vyborna?***ale já nepsal, že odpověď je dostatečná, ale o hydroizolaci na společné stěně. XPS je výhodující, vložením lepenky je vynikající. OK?:

Svázání zdi a lepenky nevidím problém, zaizolujete zadní stěnu vodorovně, pak i vparo u souseda svisle, kde jí přivaříte ke svislé na posunutém soklu, klidně i do výšky XPS.

Pak uděláte stěnu vpravo jen z XPS a EPS, aby jste nemusel vyzdívat z cihel. U Vás vpravo bude stěna: malba, štuk, lepdlo, perlinka, lepidlo, EPS, pěna 753(nebo jiná) XPS, lepidlo či pěna, starý vlhký očištěný podklad

Nebo jsem nepochopil doplnění?

doplněno 11.04.17 06:54:

tak to je těžké radit...

nenapsal jsem podstatnou věc

proto často chci fotky a debatu po skype..

opravar*

Díky za reakci, pokusim se situaci popsat lepe. Predstavte si 2 garaze vedle sebe, mam tu levou. Zed mezi garazemi je na kamenem soklu vysokem 50cm nad teren a sirokem 50cm. Na tomto soklu je 30cm zed posunuta na stranu souseda, na nasi strane tedy sokl vycniva 20 cm do garaze. Ostatni zdi jsou silne 30 cm, zacinaji na terenu a jsou ve velmi spatnem stavu, proste ta cihla vydrzi min vlhka jak ten kamen. Planuji tedy zadni a levou stranu garaze shodit a vyzdit znovu (jasne ze na izolaci), predni strana neni, tam jsou vrata. Izolaci polozim i na zem,naohybam kolem toho spolecneho soklu a nechce se mi varit izolaci na celou stenu k sousedovi. Predstavu jsem mel tedy takovou, ze nad soklem ji ukoncim, prilepim extrudak na spolecnou zed a dozdim do sily soklu zed novou (tedy uvnitr garaze a moji). Ovsem ta spolecna zed nebude svazana s novou zdi vzadu (tedy musi byt, ale nenapada me, jak ji svazat pres ten polystyren, nebo ipu). Jak myslite odpoved dostatecna/vyborna? Myslite, ze si vlhkost najde cestu polystyrenem, nebo spoji? Nebo by stacil obyc. polystyren? O cenu jde v prvni rade, ale ne za kazdou cenu.

opravar*

Jasně, už jsem pochopil, proč mi ten Váš návrh nesedí, nenapsal jsem podstatnou věc a tou je plochá střecha.
Představu mám z nějakých skořepin kotvených ze strany na stranu. Což právě ten polystyren uvnitř vylučuje. Tam jsem měl představu max 3cm XPS a nějaký 20cm ytong, na kterém bude střecha ležet. Předpokládám, že 20cm stěna na takovou střechu bude dostatečně nosná stěna. Dříve tam byla střecha sedlová, která se mi však nehodí k okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]