Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé skvrny na spárách mezi dlaždičkami

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:

Jak je odstranit, zkoušela jsem to Jarem, Savem proti plísni, kartáčkem na zuby namočeným v jemném písku, ale prostě to nejde. Nechce se mi zrovna přetírat všechny spáry, to by byla hrozná piplačka, protože bych asi netrefila stejnu barvu a ty skvrny jsou jen někde v některých místech nad vanou. Neví někdo, co s tm? Děkuju.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na podobný problém, spáry kachlí, kolem těsnění na vaně, rohy a kouty kolem vany, jsem použila červený Larrin proti plísni. Bělí, odstraňuje plísně, dezinfikuje, odstraňuje bakterie, v rozprašovači. Chtěli po mě nastříkat na suchý povrch a už na to nesahat. Půl hodiny nechat působit a pak sprchou spláchnout. Nedrbat, nekartáčovat, aby se spory plísní nešířily. Výsledek byl skvělý. Má to jen jedinou nevýhodu, že to stašně smrdí chlorem. Šla jsem se psem ven. A když jsme se vrátili, okolí vany, po spláchnutí bylo naprosto čisté, bez poskvrnky..

doplněno 01.09.16 06:57:

Snažila jsem se stříkat do těch spár, ale tak nějak halabala, bez většího úsilí. Funguje to na plíseň, povrch kachlí, vany a těsnící gumy to nijak nepoškodilo. Vůbec. ;) Velmi se mi na tom líbí, že se nemá nijak odrbávat. Toho jsem si užila, než jsem přípravek objevila.

hodnocení

No mohla bych to zkusit, savo taky smrdí a stříkala jste to jen do těch spár nebo na celý povrch

hodnocení

1x

Já mám skvělou zkušenost se Savem proti plísni ve spreji, ale obal není modrožlutý, ale žlutočervený - ten bělí. Zatím pustily všechny spáry.

hodnocení

No tak to je zajímavé, ten jsem ještě neviděla, tak se poohlédnu

hodnocení

0x

Pulirapid ageo.cz/... je super ;)

hodnocení

To ale není vodní kámen, to je spíše plíseň

zakus*
hodnocení

0x

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že Vás stále trápí nedořešený problém (viz odkaz) a jeho řešení odkládáte nebo očekáváte, že se vyřeší sám - zkuste už něco (nemyslím vkládat další otázku, ale ty spáry). Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 31.08.16 07:41:

aja1946 - budiž. Ovšem, svůj první dotaz na tento problém jste směřovala na nové spárování, tak si to musíte už ujasnit. Pokud jde o plíseň ve spárách, tak Vám doporučuji obklady hned utírat od vody a také koupelnu stále větrat - na suchém obkladu koupelny se tvorba plísně zastaví nebo omezí (tedy, až ji už jednou ze spár vyčistíte, tak do budoucnosti). Jinak jsem rád, že už ve svých dotazech komunikujete a nenecháváte je bez povšimnutí a bez reakce.

hodnocení

Jak vidíte, snažím se a zatím to chci očistit, na to čern by určitě nebylo vhodné dávat nové spárování

hodnocení

Já to utírám, alet en problém tady v domě má kde kdo, koupelna je velmi šptně větratelná, no zkusím něco z těch přípravků a uvidím

tonig*
hodnocení

0x

Parní čistič :) to mám vyzkoušené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]