Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taťka- odtažité chování od přítelkyně

Od: karelp* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám tu takový problém a nevím, čím to může být. První věc je, že jsem poměrně mladý- 20 let. Mám přítelkyni, se kterou jsem 3 roky a prakticky se vyvíjíme společně, funguje to, vidím jasně společnou budoucnost. Nepanují žádné extrémní rozepře, prostě společně jdeme výš a výš, společně dospíváme a myslím si, že dobře. S přítelkyní ještě nebydlím, bydlí doma, nějaké dny je u nás. Celá rodina má přítelkyni ráda, všechno super, mamka. Ale taťka má neustále takové podivné chování. Zdraví "Dobrý den" nebo "Ahoj". O tom to jen není, ale celkově z jeho přístupu jde cítit, jako by měl nějaký problém. Jaký? To nevím, nechápu to. Nevíte, co to může být? Času, aby si zvykl měl dost, celá rodina je otevřená a super, jen můj vlastní táta vypadá, jako by měl problém. Nevím, je to tím, že on musel na vojnu a nemohl začít "žít" dřív nebo co? Přitom jak říkám, z rodin u obou stran, jak od mamky, tak od taťky absolutní přijetí... Nevím, celkem mě to mrzí, přítelkyni taky. Dneska se ještě stala taková zajímavá věc, koukali jsme na film, dokoukali jsme v nějakých 14:40, já se pak šel sprchovat. Taťka cirka v ten čas přišel z práce a pak si mamce stěžoval, že přítelkyně neumí ani pozdravit nebo co. Přitom nevěděla, že přišel a když ho pak hledala, tak měl pantofle před ložnicí a tam nechtěla a pozdravila ho až, když šel z ložnice. Jako, co to je?

Možná by to chtělo ještě dodat, že jak taťka stárne (55 let), tak je čím dál takovej protivnější a myslí si, že má ve všem pravdu. Takovýho si ho nepamatuju, je to tak posledních 5 let a rok od roka horší. I když se baví třeba se mnou nebo mladší sestrou, tak se snaží mluvit pomalu jako politik a používat odborný výrazy, kolikrát teda ku neprospěchu, kdy už mě to štve a kolikrát mu prostě najdu definici slova na internetu a jeho špatné použití. Ve všem si myslí, že má jen on pravdu, když mu nějak odvětíte, tak on zase začne svoje, takže i v poměrně stupidních případech je třeba "příprava", abyste mu to mohli vyrazit. Už jsem si to i googlil a je to snad psychologicky existující diagnóza. Nevím, nepamatuju si ho takového a stává se z něj takovej ten strejda, kterej má se vším problémy a myslí si, že jen on má pravdu. Jestli je to tím stárnutím, nevím...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

6x

55 let není žádné stáří a místo hledání nějaké "psychologicky existující diagnózy" nebo "googlení a přípravy, abyste mu to mohl vyrazit" by podle mne bylo vhodnějkší si s otcem promluvit.

V tom, co uvádíte, nevidím problém na straně otce (v jeho chování), spíše mne zaráží Váš přístup k němu i to, jak jednání (chování) svého otce vnímáte.

Připadá mi to, jako kdybyste se svým otcem soupeřil.

Tak to někdy bývá, že když otec neakceptuje přítelkyni syny, tak si syna znepřátelí. Třeba mu Vaše dívka nesedí, nebo mu narušuje jeho dosavadní soukromí, možná na ni žárlí, že mu bere syna, kdo ví? Prostě to musíte zjistit a to jedině od otce. Promluvte sis ním, zeptejte se jestli mu něčím Vaše přítelkyně vadí, jinak se to nedozvíte.

kosiska*
hodnocení

0x

Z toho co jsi tu napsal není patrné, že by tvůj táta přítelkyni nějak neměl rád. Zkoušel sis s ním o tom promluvit? Zkus to. Možná se dozvíš zda s ní má nějaký problém nebo ne. Chová se takhle tvůj táta ke každému? Já a můj přítel jsme si také mysleli, že jsme v podobnè situaci, ale nakonec se ukázalo, že jeho táta je prostě takovej pořád. Není to typ člověka, co by se dokázal bůhví jak bavit s lidmi a klábosit. Šel z něj obrovský respekt a také sem tam nerada chodila. A nebo mě taky napadlo, že to může být stářím.. Ale to víš nejlépe ty, jestli byl tvůj táta vždy takový, nebo se změnil až teď. Každopádně to není nic, nad čím byste měli být smutní. Hodně štěstí.

hodnocení

0x

Berte to tak, že ne každý dokáže zestárnout tak, aby to okolí nepostihlo. Evidentně má nějaký svůj problém..možná se mu nezadařilo v práci, tak si kompenzoval doma?

Ono stárnutí fakt někdy není jednoduché, berte to tak, že za čas si pořídíte svoji domácnost a budete mít klid. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]