Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace betonu

Od: janzeman odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,prosím o radu jakou použít betonovou směs pro renovaci venkovní části chodníku.Jaký potěr použít.Existuje spojovací můstek.ale neznám výrobce ani číslo.Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No záleží jakou vrstvu chcete dávat.Já použil ceresit do 5mm ceresit.cz/... ale dělá se i hrubší ceresit.cz/... od těch cca 30mm můžete použít klasický potěr.Ten spojavací můstek "udělá"hloubková penetrace. Značku vám neřeknu každé stavebniny mají jinou,to platí i těch stěrek

jabraka*
hodnocení

1x

Podporuji názor Diesel-a.

Je to nejefektivnější oprava.Jinak se chodník bude opravovat brzy znovu.Další možnost je předlýždění.

JB

hodnocení

0x

Nejlepší "renovace" betonu je vybourání a nová betonáž!
Jakou potřebujete vrstvu nového na starý? Pokud to bude kolem 2cm tak stejně nevydrží ,a jinak-penetrace je v tomto ZBYTEČNOST stejně tak jako "kontaktní můstek" Místo tohoto bych asi použil film lepidla ,mrazuvzdorné flexi,zubem natáhnout a ihned pak potěr dle tl. buďto jemný nebo pak hrubý!Jo starý beton DŮKLADNĚ očistit !

frantisek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

zaujala mě tato diskuze, hledám odpověď jak renovovat betonový chodník. Mám vjezd do garáže, beton, síla 15 cm, kari síť. Mírný sklon. Nedrží se na něm voda. Solený v zimě málo. Nepopraskaný. Jen se mírně povrch drolí, nepatrně. Použil jsem v r.1980 hodně cementu, možná 1:3, kvalitní říční písek, udusaný, povrch mírně zvrásněn. Řeším, zda vybourat a nahradit zámkovou dlažbou. Radikální změna, cena vysoká. (odvoz suti, likvidace, atd...)

Hledám možnosti opravy. Má někdo zkušenost s penetrací? Zaujala mě tato. BRAVEN Hloubková penetrace 10l - NANO.

Popřípadě s jinou. Nechci potěr, který se po zimě loupe. Ale opravu, která zpevní povrch. Realizovat ještě před zimou.

Díky moc

re4zon
Penetrace zpevnuje na mikroskopicke urovni a snizuje savost. Tzn. povrch nebude prasny, ale beton to rozhodne zazracne nezpevni. Jestli neco tak opravnou sterku Chemos OT101 (draha jak prase) naredit na velmi tekutou konzistenci a rozetrit, mela by se vsakovat co nejvic, navod je v technickem listu. Pak nater, protoze neni urcena jako finalka na ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]