Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štuková omítka - průběh

Od: petr884 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v novém bytě v paneláku v jednom pokoji nejsou udělané omítky, je tam původní klasická natřená stěna. Budu do této místnosti chcít také štukované omítky jako ve zbytku bytu...

* Musí se stěna natáhnout lepidlem s perlinkou a až poté štukovaná omítka? Nebo se může rovnou na původní stěnu dát štuková omítka?

Díky za rady. Vezmu si profíka ale chci vědět co a jak

Petr

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pod malbou by štuk měl být. Ale jestli chcete tu stěnu přeštukovat tak se malba musí uškrábat,dobře umýt od zbytků malby a naštukovat. Doporučuji keraštuk.

mytrix*
hodnocení

0x

Není potřeba. Štukovou omítku lze aplikovat přímo na očištěný podklad - panel.

krtek*

Otázkou je, jaký je stav panelu pod povrchem..i když se to nemusí já bych to přetáhl..u té jedné stěny to tazatele asi tak moc finančně bolet nebude..

jabraka*
hodnocení

0x

V panelácích doporučujeme úpravu tapetou.Tato se dá i nabarvit interieerovou barvou.Cena úpravy je 1/10 ceny nového štuku.

JABRAKA

Štuková omítka - průběh
krtek*
Tohle na mě působí jak ty tapety s motivem cihel..za mme..ee

hodnocení

0x

Dělal jsem toto snad tisíckrát a zde o tromntop psal snad stokrát!

Pokud chcet štuk na panel ,některé typy neměli štuky, ale jen místy ,dle nutnosti ,jakási stěrka a tapety rovnou na beton,tak doporučím (v tomto snad jediném případě !)použít penetraci DUVILAX BD20 a do živého rovnou štukovat.Případně nanést tenký film štuku a druhý den ,po zaschnutí pak finální vrstvu-dle skušeností,i když osobně to taky raději dělám ve dvou krocích!Mám 100% jistotu,že neprotočím při filcování až na panel!

Jinak dnes je mnoho dlších materiálů takže by možná bylo lepší doravat příadně nerovnosti SDK stěrkou a přímo pak nanést malbu (existuje i malba imitující štuk určena primárně na SDK.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma štukování na lepidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]