Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych se zeptat,jestli někdo nemá zkušenost s prací realitního makléře,jak zhruba probíhá práce,zda li je náročná atak dále,chtěl bych si to zkusit myslím že by mi to mohlo jít,neočekávám že na tom bůhvíjak zbohatnu ale na běžnou obživu by to vydělat mohlo nevíte jak to chodí s výdělky?Díky
Já s makléři spolupracuji a nezdá se mí, že by to byla taková tragédie. Ke všemu musí být talent, jinak Vám to moc nepůjde. Zde talent obchodní a talent pro práci s lidmi. Nevím, jaké povinnosti má majitel RK, ale makléři, kteří pro něj pracují shánějí nemovitosti ke koupi, či k prodeji, nebo pronájmu, sepíší smlouvu, vyberou poplatek a mají určité procento z uzavřeného obchodu. Čím držší objekt, tím vyšší provize. Po dosažení nějakého úspěšného procenta prodeje, dostane k práci auto. Když má k tomu člověk talent, tak to není špatná práce. Absolvují nějaká školení a není to asi nic tak náročného, kromě času, vidím to na nové makléřce, která má talent a píli. Během roku se stala, bez zkušeností, nejlepší makléřkou v kraji. Obyčejná bývalá hospodská. Asi se špatně nemá, je do toho celá zapálená a kdyby nevydělávala, tak zrovna ona, by to nedělala.
se obávám, že tento revír je celý zpachtovaný. Zavedené realitky mezi sebe nějakou další realitku jen tak nepustí a vám asi nezbude, než na vlastní triko dělat nějakého toho makléře pro některou z nich.
Co například budete muset umět :
Například budete muset umět klientovi pomoci se získáním hypotéky. To znamená dobře vědět jak to vlastně v bankách chodí a dobře znát všechna pravidla a postupy. Jinak budete lítat jak hadr na holi a prodej nemovitosti nakonec kixne a vy si nevyděláte.
"Zkušenost s prací realitního makléře" tu nemá nikdo, protože nejde o "klasické" zaměstnání.
Rozhodnete-li se podnikat "pod hlavičkou některé RK", bude samozřejmě jen a jen na Vás, jak si práci zorganizujete... [Nezapomeňte zakalkulovat "provozní náklady" – sociální a zdravotní pojištění, cesty za klienty, ...]
Jste si opravdu jist, že mělo jít o pracovní poměr s pracovní smlouvou? Nebo neměla být část prací jako zaměstnání a další jako podnikání (OSVČ)?
Ze zaměstnání byste nemohl být odměňován provizí (ta by odpovídala smlouvě mezi dvěma podnikateli). V zaměstnání byste měl základní mzdu + prémie, odměny apod.
I auto a "pracovní notebook" podle mne svědčí spíše pro podnikání. V případě zaměstnání zajišťuje pracovní prostředky pomůcky a prostředky zaměstnavatel, nebylo by nutné je jakkoliv zdůrazňovat při pohovoru...
Nabídek na "práci realitního makléře" jsem četla hodně, ale ani v jednom případě nešlo o zaměstnání. [Podařilo by se Vám najít odkaz na někoho, kdo opravdu nabízí zaměstnání?]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.