Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěli jsme z vylisované jablečné štávy uděat víno, když to napíšu hodně jednoduše, tak štávku zalít kvasnicemi a nechat ležet měsíc, potom stočit a nechat ležet další 2 měsíce...
Ale nyní jsme narazili na recept, že takto se dělá burčák! :-O Tak budeme mít burčák nebo víno? Nevo je to tak, že po 14ti dnech když to pracuje (bublá) je to cca týden burčák a potom ten zbytek co nevypijeme bude víno?
Děkujeme všem zkušeným za rady!
Burčák je dalo by se říci,mezistupeň mezi moštem (nealkonápoj,vylisovaná šáva z ovoce) a vínem (alkonápoj vzniklý přírodním kvašením)
Zdravím.
Ano,je to tak,jak píšete.Tzn.,když přestane kvasit ( bublat),tak je z toho burčák a když to přestane kvasit,tak je z toho víno.
Zdravím vás,
tak je to už 10 dní, co jsme odštavnili jablka a dali do demižónu spolu s kvasinkami vinnýmy + živnou sůl pro ně, ale stále to přes kvasnou zátku nekvasí :D Je pravda, že je to asi v trochu větším chladu než by mělo být, mělo by to být ve 25C ale na tolik netopíme a je to cca ve 20C. A je pravda, že když jsem 2x zatopil v krbových kamnech, tak to začalo bublat, jinak ne..
Myslíte, že je už potom nebo to mám ještě nechat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.