Nejste přihlášen/a.
Do jakého roku se bude muset zlikvidovat eternit na střechách?Je již určený rok?
Děkuji Sedl.
Poradil bych co s eternitem ale je to nabádání k trestnému činy nebo přestupku vůči ekologii,takž nic neporadím ,jen toto NEDĚLEJTE S TÍM NIC ! Nechte to na střeše-teda pokud je to OK a nezatéká! To jen zase výmysl blbů zelených a jejich kamarádíčků kteří si na likvidaci azbestu pěkně mastí kapsy,jen díky naší blbosti,že to trpíme ty ekoteroristy!
ideální je vyhořet - to pak není problém s likvidací
Za mých mladých uličnických let jsme na smetišti pálili různé blbosti (např. plasty) a na tom ohýnku se položený eternit používal jako střelivo - dostřel i pár desítek metrů
jabraka: díky za pohotovou odpověď myslel jsem si že to tak bude, ale když to má člověk potvrzené, je si hned takový jistejší
Miki,určité zdravotní riziko je skutečně jen při vdechování prachu z asbestu.Podle statistiky u výrobce eternitu se vyskytlo určité ohrožení pracovníků ve výrobě,kteří díky ignoraci bezpečnostních pravidel nejprve po letech onemocněli silikozou,u některých se to zvrtlo ve zhoubné bujení.Rpzhodně nehrozí žádné nebezpečí ani u zakopaného eternitu v půdě.Fámy,jako že hrozí zasažení spodních vod patří mez babské výmysly.Bohužel se k nim obracejí i některé úřední osoby.
JABRAKA
Jabrako a bodík!
Tazatel-jak dlouho jezdila auta s brzdovým obložením obsahujísí osinek?Od doby vzniku automobilu a je docela možné že jsou taková auta i v provozu-zrovna dnes jsem potkal mezi PE a JH asi 6 aut rv pod 1990 (ty co mi padli do oka-např Moskvič 412 dle světel rv do 1975! trabant ,červený a velmi pěkný,carevnu-Gaz 24Volga)Silně pochybuji že již mají bezazbestové obložení brzd a spojky!Vlákna osinku se uvolňují jen a pouze -BROUŠENÍM,ŘEZÁNÍM-OBRÁBĚNÍM nikoliv jen vítrem či vodou co po něm poteče!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.