Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Pronajímám si sklípek s možností odkupu nemovitosti.
Na začátku jsme udělali nájemní smlouvu stím, že až našetřím nemovitost odkoupím za dohodnutou cenu. Ta situace nastala nyní. Během nájmu jsem sklípek rekonstruoval. Rozvod vody, topení, odpadů, zateplení, vymalování atd. Nyní, když je po rekonstrukci si majitelka přivedla odhadce a cenu sklípku mi navíšila o 100 000kč oproti dohodnuté ceně. Účtenky za materiál jsem si schovával avšak za práci doklady nemám, neboť jsem si většinu dělal svépomocí. Majitelka řekla, že když s cenou nebudu souhlasit, mám si vše odnést. Ale jak, když je to pevnou součástí domu. Dá se v tomto případě nějak bránit?
Děkuji za každou radu. Jiří
narazil jste na starý známý problém, který jsme zde už několikrát probírali.
Co pevně namontujete na cizí nemovitost, to se stalo součástí nemovitosti, která není vaše.
Obávám se, že obrana není. Zaplatíte i to, co jste už jednou zaplatil.
Pokud byla provedena oprava se souhlasem vlastníka nemovitosti, o tuto částku se sníží nájem nebo dojde po ukončení nájmu k vyrovnání. Zákon nepřipouští neoprávněné obohacení vlastníka nemovitosti na úkor nájemníka. To možná platilo v ČSSR, dnes to jednoduše není možné.
Mělo se to řešit smlouvou o smlouvě budoucí a nebo o tuto částku má být ponížen odhad. Je to asi jen kalkul majitele a tak vše své okopejte, odstraňte, zamávejte a není co řešit. Vše do původního stavu. Taková je podmínka.
Udělala bych kompromis a navrhla navýšení o 50 tis. U nemovitosti je tato částka prd. A nebo když si máte vše odvézt, tak bych se zeptala, zda chce mít ze sklípku rujnu. Zda chce vykopat eletřinu, vodovodní i odpadní trubky. Že tomuto postupu se nebráníte . Je potom jasné, že dům kupovat nebudete. Udělal jste chybu, že jste investoval do cizí nemovitosti.
Jen rpo zvědavost,na kolik vás vyšla investice?
Něco podobného jsem zažil,kde moje máti nainvestovala do nemovitosti,kde bylo dalších 5 spoluvlastníků,čímž vlastně zhodnotila rovnoměrně hodnotu i těm ostaním.Když chtěla nemovitost opustít,žádala o vyplacení peněz za investice,alespoň s části,v případě odkup jejího podílu.Nikdo se k ničemu neměl a spíše začli problémy s uzamykáním nemovitosti,jejímu znepřístupnění atd.
Domluva žádná a zhlediska práva bylo řečeno,že bohužel udělala chybu.
Ja určitě dobře neporadím,ale jelikož nedostala peníze zpět,domluva nebyla žádná tak nastoupila demoliční četa a vše se demontovalo,nedemontovalo.
Když mělo dojíd na okna a dveře,tak už věděli že jde do tuhého a jeden dostal rozum a začal vyplácet.Hodl přihlíželi situaci a nikdo nic neudělal,páč věděli o to tady vlastně jde.O jejich vychcanost...
Co jsme odvezli jsme odvezli a zbytek nakoucen odkoupili...
Jak se do lesa volá,tak se z něho ozývá a na některé lidi platí pouze bič...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.