Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
prosím o informaci, zcela těmto věcem nerozumím, jedná se mi o to, zda mohu přistavět-rozšířit stávající stavbu. zda je to možné, podle náhledu v katastru se jedná o stavební pozemek,
jde mi o dům ke kterému je přistavěna stará prádelna a kůlna, zda mohu tyto stavby zbourat a postavit místo nich novou stavbu - a) buď zachovat půdorys prádelny b) rozšířit cca o metr až dva směrem do zahrady (např. saunu nebo pokoj navazující na dům, rozšíření by tak bylo cca o 8m2)
jak je to prosím s úřady? při variantě a) je to jen ohlašovací povinnost? varianta b) je to stavební povolení na ketré je potřeba projekt? (kolik to může stát?)
děkuji děkuji
Nejlepší bude, když se půjdete zeptat na příslušný stavební úřad, tam se dozvíte víc. Ze svých vlastních zkušeností vím, že třeba v malých obcích se nad lecčím mávne rukou a v některých městech jsou důležitá h...a, která vám pomalu nepovolí ani psí boudu.
aha, takže když bych dodržel půdorys, oznámil bych jen rekonstrukci, protože to její stav vyžaduje
pokud bych chtěl ale přístavbu rozšířit (nyní má přístavba rozměry šířka 2m, délka 5m) na šířku o 1-2metry, délka by zůstala, tak už na to je potřeba projekt?
do zahrady nikdo nevidí, věděl by to pouze soused, který mě nepráskne
obrázek v příloze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.