Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.
Jedná se o moji sestru...mají potíže se svým ex pronajímatelem bytu..zažaloval je a mají zaplatit 4000€...v podstatě ani nevědí za co...Chci se zeptat...
Muže pronajímatel chtít po nájemci,aby posílal peníze za inkaso na č.ú které patří jeho firmě?Podnájemce to nevěděl-peníze posílal na č.ú uvedené ve smoluvě..aniž by tušil že to č.ú nepatří majiteli bytu,ale patří jeho firmě.
Snad je to srozumitelné..Děkuji.
Ano, může posílat peníze na firemní účet. Pravděpodobně má majitel byt v majetku své firmy, tak je to v pořádku. Neexistuje tvrzení, že má někdo zaplatit 4000 eur a nevědět za co. Pokud dluh u pronajímatle nemá, tak se soudu nemusí bát.
nemá dluh...ale jsou to neuvěřitelné veci..sestra ted musí platit právnika i kdž na to nemají.200€ za to že se na případ podívá a 1200€ pokud je bude zastupovat...majitel je odpojil od plynu a elektr.i když platili,byly s malýma detma 3mes.bez topelí a elektr.-i v lednu,soud to ohodnotil že to není život ohrož.stav a nic se nedělo,ted tam 2roky nejsou a mají odklepnuté aniž by se zoučastnili nejakého stání nebo nečeho že mají zaplatit do prosince 4000€.ted se v lhute odvolají...otras.ale to je na Slovensku
Platební rozkaz mohou dostat i bez toho, že se zůčastní soudu. Prostě pronajímatel dal soudu důkazy, že u něj měla vaše sestra dluh. A pokud se vaše sestra odvolá, tak musí mít důkazy, že nedlužila.
Pokud jsem dobře pochopil situaci...tak ve smlouvě bylo uvedeno č.u. kam se měli posílat peníze..majitel bytu je však chtěl posílat na firemní účet...tím, že se tedy nenačítaly na firemním učte, ale vznikl vaší sestře dluh a ten majitel teď vymáhá? Nebo jsou to 2 rozdílné věci, které spolu nesouvisí?..Tak či tak, majitel bytu musí:
1) říct za co teda vlastně vaše sestra dluží
2) musí to podložit důkazy
3) pokud nějaký soud rozhodl bez výše uvedeného tak to je teda zajímavé
To je běžná praxe. Mám za sebou několik takových žádostí u soudu o vydání platebního rozkazu. Advokáti jej podají elektronicky a jde to velmi rychle.Vždy se dlužníci odvolali, s tím,že nedluží,bylo nařízeno osobní jednání a vždy jsem prokázala,že mi dluží.Naopak,oni neměli důkaz ,že zaplatili.Jelikož pronajímatel již platební rozkaz má,to znamená,že soudu důkazy už dávno podal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.