Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotvení kuchyňské linky na umakart

Od: berivo® odpovědí: 6 změna:
Ukotvil jsem přes ocelovou lištu a vruty 8.ks kuch.linku a cca 3.roky držela,a najednou spadla,v kuchyni jak po výbuchu,ale už nemam odvahu dát zpět linku na vruty a lištu.Má někdo nápad jak linku upevnit?Jsem v nájmu,tak nechci rady na nové jádro.díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Co to s velkejma podložkama prošroubovat skrz na více místech a posléze se navíc vyhnou nadměrnému zatěžování?

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
udělejte ukotvení horních skřněk tak, jako se to dělalo v některých panelákách (osobně jsem to viděl v jednom bytě 1+1) - ocelové stojiny (co horní skříňka to 2ks stojin) přišroubované do spodní části linky (na tzv, záda) a na to se pak hoře pověsí skříňky vrchní. Pro někoho, kdo je trochu kutil (a má základní nářadí) nic složitého. Pokud si na to netroufáte (z jakýkoliv důvodů sám či nemáte možnost si to udělat, pomůže každý zámečník.
Pokud se jedná o velkou kuchyňskou linku, pak bych ty profily (já ych tedy udělal spíš ještě svařenec - ušetří to materiál, ale zase to dá víc práce, ale to není zcela nutné) nahoře ukotvil i do toho jádra - jistilo by ho linku proti převrácení od stěny.

hodnocení

0x

Proč linka spadla? Co se stalo? Vyrvaly se šrouby? Urvaly se šrouby? Vyhla se lišta? Z jakého důvodu to nedrželo?

jestli to měl chycený jen šrouby do dřeva za nosnou část toho umakartu -dřevěná kostra tak se to časem vyrve zvlášt když sou skříně narvaný nádobím

stalo se to i u mých rodičů a řešilo se to provrtáním skrz umakart a velký podložky a delší šrouby č.6

hodnocení

0x

já to mám provrtaný skrz umakart do koupelny a v tý mám pod stropem po celé délce plechový jekl co mi zbyl když sem snižoval strop v koupelně a na wc

v kuchyni mám po dýlce závěsnou lištu a na ní mi visí skříně 110cm dlouhé a zcela zaplněné nádobím a je to rok a drží *palec*

hodnocení

0x

Již to nemám ale od roku 1968 do roku?asi 2010? nevím přesně le prostě někdy kolem 2010 jsem dělal rekonstrukci jádr, ale celou tu dobu byla linka-horní skříňky normálně kotveny do umakartového jádra a DRŽELY! smozřejmé je že nebyli je do umakaru ale byli kotveny skrz na druhou stranu a ještě do dřevěných lišt uvnitř um.jádra!Asi jste někde udělal chybu!

Asi bude nejednodušší prošoubit skrz jádro a ještě velikou podložku nebo platli z druhé strany!

doplněno 24.08.16 21:07:

Myslím že pro Vás by bylo lepší umístění dotazu do domácnost a bydlení-opravy,kutilství... a ne do rubriky volná diskuze-domácnost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]