Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyňský ostrůvek se sporákem - co teď?

Od: marketamik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, při nákupu kuchyně jsem udělala trochu botu a teď nevím, co s tím. Zakoupila jsem si kuchyň přes internet, kde byla hloubka skříněk 50 cm. Troubu se sporákem chci mít umístěnou v ostrůvku. Kuchyň už je doma a složená, tak jsem začala vybírat spotřebiče. Bohužel jsem zjistila, že všechny vestavěné trouby mají hloubku pro vestavbu min. 55 cm, ale naše skříňka pro troubu má hloubku jen těch 50 cm, takže zadek trouby (těch 5 cm) by trčel do prostoru obýváku, bude vykukovat ze skříňky. Co teď? Jak byste to řešili? Hlubší skříňka dokoupit nejde, není v nabídce. V obchodě mi bylo řečeno, že kdyby trouba byla ve skříňce u zdi, tak by to nevadilo, že trčí, protože ty skříňky u zdi se stejně dávají aspoň 5 cm od zdi, pač za nimi vedou rozvody vody, apod. ALe v prostoru ostrůvku je to samozřejmě problém. Nemůže mi do obýváku trčet zadek trouby :( Jedině to zakrýt nějakým panelem...Ale nevím, jak to ke skříňkám připevnit a hlavně, jestli se třeba teplem nepoškodí ten panel, co by byl za troubou... Díky za odpovědi. MM

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak bych to řešil já?

Nechal bych si ostrůvek udělat od truhláře na míru. Já bych si tedy nechal udělat na míru celou kuchyň. Ty šroubovaný stavebnice ve mě nevzbuzují žádnou důvěru.

Snažit se nějak nastavit skříňku bude vypadat všelijak, jen ne hezky.

mytrix*
hodnocení

0x

Až to postavíte, tak si zavolejte truhláře a najdete řešení.

stonek*
hodnocení

0x

Co to obezdít do "U"? Nebo zkusit vrátit a koupit jinou kuchyň. Nebo sehnat troubu sic asi dražší, ale s rozměrem do 50cm?

hodnocení

0x

Falešná stěna ze sádrokartonu, pár kousků profilů a 1m2 obkladu. Pokud by jste se k té troubě nechtěla ohýbat, může tam být i falešný sokl a "posadit"ji výš ... ;)

stroifaq.com/...

krtek*
hodnocení

0x

mě spíš zaráží, že někdo dokáže vyrobit a prodat skříňku, která má hloubku 50cm (do kuchyně) když se ví, že na spotřebiče je potřeba víc..

martinka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

kuchyňské skříňky se vždy dělají kolem 50 cm hluboké. (i u stolařů) Je to z toho důvodu, že pracovní deska má ve většině případů hloubku 60 cm a v dnešních domech a novostavbách jsou odpady, přívody vody i elektřiny většinou vedeny po zdi. Pokud by byli skříňky hlubší, instalace by se tam nevešli a musela by být hlubší pracovní deska. Pokud chcete troubu do ostrůvku, doporučuji koupit desky lamina a obložit ostrůvek ze 3 stran. Je to nejekonomištější a rychle hotové...

Doporučuji všem, nechat si udělat kuchyň v na míru. Dnes při možnosti výběru kování, materiálů atd. jsou ceny sice o malinko vyšší, než na internetu, ale zase nemáte žádný problém a starosti. Firmy mají vyškolené lidi, kteří vědí co a jak...

Martina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]