Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu měnit okna celkem 4 v panelovém domě,firma mi vše udělá až na zednické práce, ty chci nechat udělat známému zedníkovi.
Chci se zeptat co na ty 4 okna budu odhadem potřebovat co se týče materiálu a jaká bude přibližná cena?
Děkuji moc Robert
Dobrý den, zeptejte se toho vašeho známého zedníka, vemte si ho domů a ukažte mu co a jak, takhle je dost těžké poradit, nevíme jak to bude vypadat po výměně, předpokládám, že okno bude ukotvené a zapěnované, tak pak stačí pytel dva štuku, ale lepší je se obrátit na toho známého, ať to vidí na místě, kupovat něco dopředu není třeba OBI a Baumax má otevřeno i so +ne, tak to můžete koupit operativně
Dělal jsem na rekonstrukci panelového bytu před nedávnem,a mohu říci,že zednických prací je tam hodně málo,pokud zůstanou okna v původní velikosti.Před týdnem jsme vyměnili(nechali vyměnit)okna i v našem domě a veškeré zednické práce jsou v začištění mezery,vyplněné pěnou.Abych zabránil odbyté práci ukrajinskými zedníky,udělal jsem si to sám,ale povrchová úprava je u mě tapetou.Pokud je to známý zedník,vyřídíte se určitě několika stovkami.
JABRAKA
Za zednickou práci přes firmu výměny oken chtělí asi 4tisíce za čtyři okna, zdá se Vám to hodně? Myslíte že materiál bue stát do 1000Kč když okna budou povýměně stejná? Děkuji
Právě jsem si prohlížel naše hotová okna.Zvenčí jsou vidět asi 3 mm okolo přebytky pěny.Zevnitř už jsem vše začistil.Vydlabal jsem 10 mm škvíru pěny PUR 15 mm do hloubky a nahradil páskem polystyrenu,vmačknutého do mezery s okenním rámem,pod úrovní 2 mm.Zbytek jsem zarovnal akryl tmelem.Je možno použít jakýkliv tmel podobných vlastností.Stačila 1 kartuše za 45 Kč.Mou práci - asi 1,5 hodiny bych hodnotil asi tak 300 Kč.Takže v tržním světě,je o čem přemýšlet.
JABRAKA
rooberte, 1000Kč je za jedno okno moc, pokud je to veliké okno tak je to OK. Když použijete sádrovou maltu, tak to zvládne i kutil za pár korun. Protože, když to uděláte napoprvé křivě, tak to obrousíte a jedete znova. Váš kámoč zedník to bude mít za dopoledne hotovo. Kolik korun mu dáte?
a zase s vámi nesouhlasim.Pane Cukrář,víte,jak funguje sádra?Natahuje vlhkost.Na okna jde použít,ale musí se nejdřív odstranit tepelné mosty .oKNAŘI JSOU hOVA...V KOMBINACI PĚNY ,POLYSTYRÉNU,OMÍTKOVÝCH ROHŮ A SÁDROVÉ MALTY RIGIPS DOSÁHNE STŘEDNĚ ZRUČNÝ ZEDNÍK OHROMUJÍCÍHO VÝSLEDKU.ZA TO VÁM RUČÍM. CENA ZA PRÁCI 150X2000 PANEL.OKNA JE DO 500.KČ A S MATERIÁLEM MAX.1000 KČ.ALE ZÁLEŽÍ NA TOM,JAK TO TY HOVADA OKNAŘSKÉ ROZMLÁTÍ.
arakain77...ten co se s váma hádá o zateplení stropu.
mě nevadí, že se mnou nesouhlasíte, ale musíte sdělit proč. Co máte proti sádře? Vůbec nechápu Váš text, nesouhlaíte se sádrovou omítkou, a pak píšete, že se docílí ohromující výsledek. Pak všechny nazvete hovada.
Zkuste, prosím, chvíli nenadávat a poradit.
Plastová okna, tepelné mosty,zapravení oken je jednou z m ých náplní práce.Sádru jako takovou nedoporučuji,protože natahuje vzdušnou vlhkost.No a montáží oken se taky zabývám.Viděl jsem už mnoho paskvilů od ODBORNÝCH OKNAŘSKÝCH FIREM.Rosení,plísně,apod.jsou jen důsledkem odfláknutých zednických prací.Jedna z těc h lepších možností je nalepit do špalet polystyren na univ.lepidlo a zatáhnou perlinku přes roh nové špalety.A na povrchovou úpravu použít zmíněný Rigips.
Arakaine,Snaž se dostat myšlenkově do panelového bytu.Oknaři vezmou pilu,proříznou dřevěné okenní rámy,odstraní stará tesnění a parapety.pak do otvoru v panelu vsunou nové plastové okno,které pasuje skoro pintlich,provrtají rám i s panelem a zašroubují kotvicí vruty.Do centimetrové mezery stříknou pěnu a mají hotovo.Celá akce netrvá ani půl hodiny.Zedník pak přijde,vydloubá přebytek pěny asi do 1 cm hloubky a zamázně sádrovým štukem.To trvá 7 minut.Po zatvrdnutí všeho se vloží venkovní a vnitřní parapety,zapění,zatíží a je hotovo.
Za to vše je i s oknem 18 tis.Kč.(podle firmy a okna)
JABRAKA
Tento postup je hodně běžný.Ale špatný.Odpovídal jsem p.Cukráři na toto téma a dobře vím co mluvím.Resp.píšu.Provrtání rámu je barbarství proti zákazníkovi.V oknech jsou větrací komory a vrtáním do rámu se minimálně naruší pevnost armování v rámu okna. Po delší době začne tímto narušením rezivět ocelová výztuž a máte pak vidět ty škaredé rezavé potůčky po omítce kolem oken.Na kotvení oken každý výrobce oken dodává kotvy a při montáži nikdo rám vrtat nepotřebuje.Někdy to je potřeba,ale výjimečně.A taky někteří pěnu mezi rámem a panelem zapatlají akrylem.Pak to zapravení nemá cenu stovky.Myslím si že toto už není o zednickém zapravení.Já osobně bych takové řemeslníky poslal spět i s oknama.
A ještě o té ceně.Okno šestikomorové včetně parapetů,žaluzií,sítí a zednického zapravení se dá pořídit do 12,000kč.A nejedná se v žádném případě o nějaké polské.I s těmi jsem se setkal.Některé firmy z polska mají výbornou kvalitu,ale to sem taky nepatří.
paropropustné pásky jsou velmi dobrá věc.O tom ale zákazníkovi taky mnoho firem neřekne.Velmi dobrý systém parozábrany je od firmy MAKROFLEX.Zase záleží na správném použití.Setkal jsem se s tím,že oknaři pásky použili,ale netušili,proč to tam lepí.Takže parozábrana byla nefunkční.
paropropustné a parotěsné?
Je mnoho firem, které je vyráběji a podle ČSN je všechny firmy musí montovat. Ale nikdo to nekontroluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.