Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební ohláška

Od: lepra odpovědí: 1 změna:

Zajímalo by mě, co bude všechno obnášet udělat si ohlášku novostavby? Na parcele dříve stal dům, nyní je zdemolován, pozemek je veden jako ostatní plocha, dle stavebního úřadu lze na pozemku dle regulí obce postavit dům, načež my byl dříve poskytnut i hypo.úvěr od B.

Nyní sem ve stádiu téměř dokončeného realizačního projektu, čekám ještě na statiku a projekt vody/kanalizace, jak to budu mít chystám se na stavební úřad.

Je nějak vhodné se k této problematice zachovat co pokud možno v nejlepším zájmu a začít řešit postupy už nyní? Např.:

- vyzjistit na staveb. úřadu seznam dotčených orgánů a institucí, jestli je potřeba radon průzkum, jestli potřeba geodet zaměření atd.

- oslovit dotčené orgány a instituce a čekat na vyjádření, které musím dodat k projektu?

- napsat žádosti o uzemní souhlas, žádost ohlašení stavby, vyjádření souseda ke stavební ohlášce

Jak nejlépe postupovat a iniciativně jednat v souladu se zájmem mít vše co nejlíp podchycené, aby šlo všechno pokud možno hladce, díky za názory.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Info se dá dohledat na netu, ale udělala jsem ze sebe většího tupce než jsem, navštívila st. úřad a požádala jsem o seznam dokladů co po mě budou požadovat. Paní vzala tiskopis a zaškrtla potřebná políčka na něm. Za dvě minuty jsem byla venku. Také jsem hodně věcí vyřizovala před podáním ohlášky novostavby. Za necelé 3 měsíce od počátku vyřizování jsme začali stavět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]