Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak prosím rozložit větší koberec než je samotná místnost bez toho aby sem ho zlomil?
Koberec 4 x 4,75 a místnost je 3,65 x 4,6.
Děkuju
Dělám to tak,že roli koberce uříznu z jedné strany o 10 cm na 4,65.Dlouhým ostrým nožem přímo v roli.Pak ho s tímto malým přesahem položím normálně v místnosti.Přesahy uříznu kobercovým nožem - háčkem-kolem místnosti.Ponechám vůli do 0,5 cm.Ze zbytků uříznu pruhy 7 cm široké,akrylovým lepidlem je nalepím kolem koberce jako sokl.U těch pruhů některé firmy i zaobroubují okraje.
Je nutno přesně změřit rozměr místnosti,protože z praxe vím,že místnosti nebývají přesné čtyřúhelníky.Někdy se na obou protějších stranách liší i o 10 cm.
JABRAKA
Já jsem vždycky nechala nový koberec rozmotat venku, na trávě. Na to položit starý koberec a podle něho ořezat nový. Vždycky bezvadně zalehnul tam, kam měl. I s PVC to tak bylo. Cestou nejménšího odporu.
Jabrako, tak se pozná profík nebo aspoň chlap, který koberce pokládal mnohokrát. Ti moji kamarádi a známí, o těch já jsem věděla, hned když roli koberce zvedli a točili se s ní, že to v místnosti nedopadne dobře. Že mi odřou čerstvou malbu na mnoha místech. Tak jsem je dirigovala k oknu a na trávu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.