Dobrý den mám sezonu zapojenou krb.vložku s výměníkem, pokud se otopná voda nahřeje na 60C sepne čerpadlo systém se spustí. Nyní jsem objednal Mora top 9kw, který je vhodný k dotápění.Kotel nemá vl.čerpadlo (koupil jsem verzi bez) jen mi teď nejde do hlavy jak systém rozchodím, pokud krb prestane topit vychladne voda, čerpadlo vypne, logicky začne klesat teplota v místnosti a dle nastavené teploty na termostatu sepne kotel, voda ale nebude proudit jelikož nesepne čerpadlo, které má čidlo na výstupu z výměníku.Jak jej tedy rozchodit, nevím zda lze jedno čerpadlo zapojit na oba způsoby sepnutí pokud ano tak jak.Díky
Čidlo teploty obou zařízení musí ovládat čerpadlo nezávisle na sobě. Stejně tak přepínání jednoho nebo druhého. Nebo bude krbová vložka topit i do elektrického kotle a naopak?
karel2010*
Bylo my doporučeno zapojit el. Kotel jako průtokáč, kterym bude protekat voda z kotle a naopak
Obě topidla jsou napojena paralelně a kohouty se uzavírá okruh přes jedno nebo druhé. Zapínání čerpadla u vložky máte a el.kotel bude stejně, při zapnutí se spustí i čerpadlo. Ale, co expanzní nádoba, termostat pokojový a bezpečnostní (u obou topidel) jak odvzdušňování, ohřev TUV? Nakreslit schéma na co, na celý rozvod? To je mimo možnosti poradny
karel2010*
Takto mi bylo předáno schéma montáže, jelikož el. Kotel jen dotápí v případě když krb vyhasne a bude systém zavlažovat a udržovat teplotu v objektu cca 19C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.