Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červotoč - co s trámy na podezdívce?

Od: rybajda® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,prosím o radu,našel jsem v střešních trámech červotoče,koupil jsem si tedy lignofix i-profi,a aplikoval jsem ho,až na ty trámy,které leší přímo na podezdívce,protože se na spodní stranu se nemám jak dostat,bohužel na těchto trámech červotoč hoduje dál.

Na vnějších stranách není vidět žádný otvor,ale hmyz je zřetelně slyšet.

Potřebuji radu jak postupovat dál.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Ten trám se jmenuje pozednice.Je možné do něho navrtat šikmé otvory o průměru 14 mm každých 50 cm.Případně je navrtat v místech výskytu hmyzu,ale s rozumnou roztečí děr.Zeslabení trámu je zanedbatelné.Do otvorů se pak nalévá chemická látka.Pokud jste kutil,do otvoru 14 mm lze zašroubovat šroub M 16,který je podélně provrtán a v hlavě šroubu je zašroubován ventilek z duše auta.Toto Vám zhotoví soustružník.Nalije se kapalina,šroub se zašroubuje asi 2 cm hluboko a na ventilek se připojí zahradní postřikovač se stlačeným vzduchem 6atm.Nechá se to,dokud je tlak.Samozřejmě při pouštění vzduchu stojíme stranou,kdyby šroub náhodou vystřelil.Je-li hmyz slyšet a jedná-li se o vyschlé a čerstvé dřevo,mohlo by jít o tesaříka.Pak se objeví otvor,hmyz vyletí a často se už nevrací-vybere si radši dřevo s kůrou a vlhčí.

hodnocení

doplnuji foto

Červotoč - co s trámy na podezdívce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]