Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kuchyně kachle i tapety?

Od: kreper odpovědí: 5 změna:

Dobrý den máte v kuchyni kachle nebo tapety? Kachle dáváte od země až do výšky začátku horních skříněk? Máte kachle i po stranách kuchyně kuchyně nebo jenom naproti, čelně ku skříňkám?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tapety do kuchyně, si myslím, vůbec nepatří. Mastná pára je naprosto znehodnotí Udržovat je, to je nemožné. Kolem kuchyňské linky, sporáku a všude tam, kam může omastek z pánve doprsknout a pára z otevřeného ventilu papiňáku dostříknout, je potřeba mít kachlíky. A také tam, kde jsou věšáčky na útěrky, konzole se zavěšeným kuchyňským nářadím a náčiním, konzole s magnety na nože, tam všude musí být kachlíky. ;) Když nejsou, hned druhý den může být veškeré malování znehodnoceno velkým prskancem z pánve s řízky. Tak se to kdysi stalo mi. Skoro jsem si zoufala. *sok* Není nad to, jak jednoduše kuchyň vylíčit, kachlíky umýt a kuchyň je zase jako z reklamy.

Já mám malý byt, v kuchyňském koutě mám tapety nad linkou už několik let a jsou stále pěkné, občas je otřu vlhkým hadrem, ono se při vaření musí pouštět digestoř. A jinak tapety mám i ob jednu zeď v místnosti.

hodnocení

0x

Mám omyvatelnou tapetu mezi linkou tam, kde pronajímám dočasně dětský pokoj s vl. vchodem, jako provizorní řešení. Až pokoj budeme potřebovat, nebudeme muset odsekávat dlaždičky. Jinak mám ve všech kuchyních na pronájem obkladačky a doma taky. Dám je tam, kde to dobře vypadá a kde hrozí postříkání. Vzhledem k tomu, že mám kuchyň do "U", tak kolem dokola a nad sporákem, za digestoří až ke stropu a plánují prodloužit dál po stropě, asi1m a zakončit do špice. Vypadá to dobře. Ale i takové provizorní umístění omyv. tapety vydrží třeba 10 let, jen je třeba se k tomu chovat jemněji, nenechat stříkance zaschnout. Vydrží docela dost, až jsem překvapená. Ale co do vkusnosti - samozřejmě obkladačky, nebo dnes sklo s nějakým vhodným motivem.

uska*
hodnocení

0x

Nemám ani kachle, ani tapety. Mezi spodními a horními skříňkami mám tu samou desku jako je pracovní deska, jen se vyrábí v menší síle a je levnější než stolová deska. Neměnila bych. Mám kuchyň spojenou s obývákem, délka 10 m a nějak by mi nepasoval pohled z pokoje na kachlíky.

hodnocení

0x

Kolem pracovní MDF desky mám na stojáka MDF desku - tenší. V rozích jsou lišty - nečistota tedy neleze do spár, spáry nepraskají... Pokud budu někdy řešit novou kuchyň, opět udělám takto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]