Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovzdušný konvektor vs. ventilátor

Od: hrudna* odpovědí: 2 změna:

Chci si pořídit teplovzdušný konvektor nebo ventilátor. První dotaz spočívá v tom, v čem je v těchto dvou přístrojích zásadní rozdíl. Druhý dotaz. Jde mi pouze o přitápění nikoliv vytápění. V místnosti se v zimě normálně topí, ale stávající topení je nedostačující - potřeboval bych někdy pár stupňů přidat, navíc, v podzimních a jarních měsících se zde netopí vůbec a místnost rychle vychladne, pokud venku není teplejší počasí. Místnost je velikosti cca 15 m2. Co by pro mě tedy bylo dostačující? Děkuji!*dril*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já mám velice dobrou zkušenost s teplovzdušným konvektorem. Když jsem ještě bydlela v domečku, měla jsem elektrické vytápění. Ale jak se razantně zvyšovala cena elektřiny, snažila jsem se minimalizovat spotřebu. Hodně času jsem samozřejmě trávila v zaměstnání a tak jsem termostat měla nastavený trvale na teplotu cca 16 -17 °C. Když jsem přišla domu, zapnula jsem v místnosti, kde jsem nejvíc pobývala, konvektor a v krátkém čase jsem místnost vytopila na optimálních 20°C. Je fakt, že místnosti měly nízko do stropu. Ale i tak na přitápění byly (měla jsem dva) opravdu bezvadné. Ty ventilátorové jsou myslím hlučnější a hodí se spíš do menších místností - koupelen, WC. Zde jsou stručně uvedeny rozdíly v použití: zasilkou.cz/... U mě nebyl problém zapnout konvektory, protože jsem měla "výhodnou":D sazbu elektřiny vzhledem k el.kotli. Ale těžko najít jiný vhodný způsob. Předpokládám, že komín asi nemáte, že? Já jsem měla nechané v kuchyni ideální kamna Kaborky a v nich jsem také nejen přitápěla, ale i uvařila, ale ještě spálila veškeré dřevo po rekonstrukci domečku. Divím se, že je někdo ještě nevyrábí. Takže jednoznačně jsem pro konvektor. Je cenově dostupný - okolo tisícovky - dva stupně (1000 a 2000 W) má i zabudovaný ventilátor pro rychlejší vytápění a termostat pro nastavení teploty. *tuc*

hrudna*
hodnocení

Díky za přehlednou a vyčerpávající odpověď! *hej**palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]