Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika/zavírání u balkonových dveří?

Od: komawe odpovědí: 5 změna:

U balkonových dveří (plastové) se mi pokazilo zavírání - klika se jakoby "protáčí" a nezavírá mechanismus.

Lze to opravit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No každopádně demontujte kliku-šrouby jsou pod plastovým krytem který se musí otočit a uvidíte v čem je problém, u některých je pouze vysunutý "čtyřhran" z kliky

hodnocení

0x

Opravit jde vše, jen to bývá různě drahé. Zkusil bych kliku demontovat a zjistit, kde se to protáčí - může být ,,ometený´´ čtyřhran kliky, ale zrovna tak může být očesaný převod kování. To by pak znamenalo výměnu kování - tedy vícecestného zámku. No a pokud jde o ,,cenově výhodné´´ polské plasťáky, tak to může být docela problém sehnat. Čeští výrobci používají nejčastěji Roto, to je bez potíží k sehnání.

komawe

Tak vypadá to na ochozené ozubené kolečko..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Nám se u německých plastových dveří rozpadl vnitřní mosazný převod. Musely se ty střeva sehnat nové a zatím používat jiný vchod. Dveře ani nešly normálně otevřít. Muselo se jít z druhé strany, vysadit sklo a propérovat rám dveří a tak vysunout západky ze záběru.Bez pomoci oknaře by se to určitě nepovedlo. Věc byla stará asi 13 let a dalo chvíli práci ty věci do toho poschánět. U tebe asi povolily ty vnitřní přesuvníky.

hodnocení

0x

Ják už psali přede mnou, pod klikou vytočte krytku, povolte šrouby a podívejte se, kde je zrada. V Hornbachu nebo v OBI se dají "vnitřnosti" kliky koupit za cca 100 kč. ;) Dveře zavřete, "vnitřnosti" vymontujte, tahem vytáhněte a vezměte je sebou do prodejny, abyste nekoupil jiný typ. (Cesta nejmenšího odporu)

doplněno 20.08.16 06:55:

Je možné, že obyčejné železářství je mají také k prodeji. ;) Je pravděpodobné, že klika bude vysazená z lůžka, ale moje zkušenost je ta, že se ta závada stále opakuje, že se musí vnitřek koupit nový, protože to staré zařízení má obroušené hrany a nedrží na svém místě. Tak jsem se trápila asi půl roku s klikou jednoho okna, dokud jsem nepozvala firmu. A technik mi to vysvětlili. Když to začalo dělat i jiné okno, už jsem věděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]