Nejste přihlášen/a.
zdravim, mame detatko a potrebujeme koupit zabranu na horni cast schodu, aby nespadlo z nich dolu.
situace je ale takova ze v otvoru mame z jedne strany samonosne sklenene zabradli a z druhe plastovou zarubni dveri (pripadne zed) a ja nevim, zda se da vubec uvazovat o koupi standarni zabrany v obchodem jako chicco apod. nebo si to nechat udelat na zakazku (asi vysoka cena) vzhledem k moznostem uchyceni (a neposkozeni) na zabradli. sirka otvoru je cca 111 cm. Vice viz foto.
diky moc,
Osobně považuju tyhle zábrany za zbytečnost. Samozřejmě obchod vás bude krmit strašidelnými historkami o dětech zabitých pádem ze schodů, protože chce prodat, ale realita je myslím jinde. Ale když chceš, nezapomeň na měkké obložky na hrany nábytku (prodává třeba IKEA), na zábrany na balkón, na zábrany proti otevření šuplíků, na zábrany všude možně a pokud půjdete ven, bal mimčo nejlíp do bublinkové fólie.
Jo a nezapomeň na helmičku.
(Mám barák se schodištěm a vychoval dva neposedné kluky bez úrazu).
Tohle si ale musíš rozmyslet ty, co jsi ochoten obětovat.
Mne napadá toto: buď zavrtáš panty do stěny a uděláš tam dvířka, která se budou otevírat ke zdi.
Nebo vyvrtáš otvory do podlahy a zábranu budeš nasazovat do těch otvorů.
Nebo si necháš upravit (provrtat) skleněné zábradlí tak, aby na ně šla uchytit nějaká zábrana.
diky, ale otazka byla, zda by sly bezne prodavane zabrany nainstalovat na takovyto otvor...nebo ne?
Mys me pouzivali vratka, ktere byli pouze rozeprena proti stenam a na rozperkach byli pro lepsi adhezi jeste oboustrane lepici pasky. Ani se to nehnulo. Vlevo je fotka dost tmava, ale predpokladam, ze by to slo stejne tak. A az se to sunda, tak se sklo vezme benzinem a nezustane jedina stopa.
Proto sem psal, ze tam neni moc videt. Samozrejme zavisi, co je to za sklo, ale ta rozpiraci sila nemusi byt nikterak velika a podobna skla byvaji dostatecne dimenzovana. Navic by se tam treba nechal najit nejaky operny bod, ktery by se sklu vyhnul.
To sklo mi navic pripada, ze zacina az u prvniho schodu, zatimco vratka by se dali pred to, ale fakt je to tmave.
Já bych na Vašem místě nejdřív změřil tu v obchodech a pokud by rozměrově šla,tak bych navrtal zeď,strčil tam hmoždinky a přišrouboval.V budoucnu se to prostě zamázne sádrou.Otvírání bych udělal směrem od schodů.
Ještě doplním,že osobně bych lepidlům a lepenkám nevěřil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.