Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena komplet nové střechy na domě (fotky)

Od: tonikxyz odpovědí: 10 změna:

Kolik by zhruba stálo udělání komplet nové střechy :
-"stržení"staré (včetně krovů) a odvezení suti
-nové krovy a trámy (včetně práce a materiálu),
-nová krytina (nějaká nejlevnější ale alespon trochu kvalitnější taška, na barvě a estetice VUBEC nezalezi)
-Pravděpodobně i nové rýny atd.

Vše jen naprostý základní standard, žádné drahé prvky, materály, jen základní užitná hodnota. Půda nebude využívána k ničemu, nebude tam bydlet, a asi ani nic skladovat. Žadne zatepleni ani, jen nová základní střecha s nějakou základní taškou.
Je reálné vlézt se se vším tímto do 250 000 Kč?
Dům má půdorys cca 11x9 m je to okolí Uherského hradiště (okolí zlína- morava :) ).

sreality.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, dá se do toho rozpočtu vlézt. Pokud by jste se částečně podíleli svépomocí tak i o trochu méně.

tonikxyzxyz
hodnocení

A Ano, to jsem zapoměl dodat, svépomocí to nebuide asi vubec, jednak jsem nic takového nikdy nedělal, nejem zrovna zručný a kvůli práci nebudu mít moc času...

Takže počítejte jen řemeslníci.

ufeweny
hodnocení

0x

Když už je potřeba strhnout celou střechu, tak já bych pokračoval a strhnul to celé do základů a postavil nový.

doplněno 19.08.16 10:35:

Když se podívám, že vlastník je ASPELL a.s. a kdo za touto firmou stojí, tak bych raději doporučil se podívat na jinou nemovitost.

tonikxyzxyz
hodnocení

Mno... a můžete to prosím trochu rozvést.. většina lidí tady asi nebude vědět o čem je řeč...?

paw*
hodnocení

0x

Proc, kdyz chcete menit krytinu potrebujete strhnout i krovy? Vymenit latovani a krovy jenom ty, ktere jsou potreba. A pak se asi vlezete. Nejpresnejsi cenu zjistite, kdyz poptate par tesaru/pokryvacu a ti vam to naceni.

krtek*

Takový práce jsou k prdu..chápu, že někdo v rámci šetření na tuhle variantu přistoupí, ale ...když už něco dělám tak pořádně..kor když jde o střechu

paw*
Proc je to k prdu? Kdyz prezouvate auto, tak vyhazujete kola i s diskama?

vanad1*
hodnocení

0x

Původní krovy a zbytek je špatný na stržení nebo si to jen myslíte?

tonikxyzxyz
hodnocení

Baba za realitky říkala že střecha ještě pár let vydrží ale do budoucna je potřeba počítat s výměnou i když zatím nezatíká...

Problém je že mi říká že do střechy (podkroví) se není jak dostat... a skutečně tam žádné schody ani "poklop" nevede a žádný takový jsem v domě neviděl.. Prý je tam jen menší sklo/okénko kterým se jde podívat do podkroví, ale pro přístup do něho by bylo nutné odkrýt tašky...

Dum kupovala nějaká firma a dělala tam menší rekonstrukce (jeden pokoj v patře). Ale prý ani když to kupovala, ani když dělala rekonstrukce se nedívala do podkroví :-D... Což mi přijde komické a jako lež a proto předpokládám že střecha je v hrozném stavu a proto realitky říká že "ji vlastně neviděla, ale pár let to ještě vydrží, ale do budoucna je určitě nutné počítat s rekonstrukcí"... to si já překládám vzhledem k tomu všemu jako "střecha stojí zahov..." :)

tondac*

Podle fotek je v podkroví několik místností. I na tu terasu nad vchodem se vstupuje z podkrovní místnosti. Na jedné fotce máte v místnosti šikminu s nalepenými (asi polystyrenovými) šablonami, pod kterými máte krov.

Když sundáte krov, tak odkryjete všechny tyhle místnosti.

Nad obytným podkrovím bude ještě malá půdička a i do té by mělo být možné se nějak dostat. Přinejhorším na to abyste si prohlédl střechu můžete vzít žebřík a sundat pár tašek nad okapem. Pokud nebude v krovu brouk nebo houba, tak není důvod ho měnit. Jen přelaťovat a nové tašky, ale nechápu, proč by se neměly používat ty místnosti v podkroví. Vždyť je to 1/2 baráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]