Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přizdění příčky

Od: pettr odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu od někoho zkušeného na mou níže položenou otázku. Budeme renovovat kuchyň, ale jedna příčka, viz obrázek (označena zelenou barvou) je ze sádrokartonu a mám obavy, že mi to neunese závěsné skříňky kuchyně tak jsem přemýšlel, že bych před původní sdk příčku přizdil příčku ze 7,5cm hebelu, viz obrázek (označeno červenou barvou), délka by byla 270cm. Teď dotaz, bude to stabilní? Je potřeba to nějak kotvit aby se to po přidělání kuchyně nějak nesvrhlo? Zbylá zeď na obrázku označena šedou barvou je panel. Předem děkuju za vaše rady. Petr.

Přizdění příčky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ceskykutil.cz/...

Máš tam i povolené hmotnosti a průměry a druhy šroubů atd. Deset kilo na jednu šestku hmoždinu... Pět vteřin, než jsem napsal "upevnění linka sádrokarton":)

hodnocení

0x
Než přizdívat, tak bych si rozměřil výšku, kde bude přibližně vrch skříněk a tam rozebral sádrokarton. Potom našroubuj mezi profily kusy fošen a znova to zasádruj. Potom budeš šroubovat držáky skříněk přes sádru do dřeva a to už neupadne.

hodnocení

0x

Petře, nic ve zlém, ale na příčce Ytongu,nebo z jiného matroše Vám bude linka držet méně, nežli na profilech SDK.

doplněno 18.08.16 19:12:

OSB desku nikoliv, páč to byste musel dát silnou. Sežeňte silný magnet, nebo poklepem, najděte profil.

pettr
hodnocení

Díky za názory, takže je lepší rozebrat kus sádroše a tam našroubovat třeba osb desku? Na ty hmoždinky jsem taky koukal, ale tam je lepší když se našroubují do profilu a to já nepoznám kde je.

jabraka*
hodnocení

0x

Než přizdívat z hebelu,tak bych spíše doporučil příčku zesílit sádrovláknitou deskou.Má mnohem větší únosnost.Při kotvení vrutů je nutno uvážit,že skříňky namáhají vrut svisle na střih,ne na tah.

krtek*
hodnocení

0x

a je to opravdu příčka nebo předstěna? Jak tu radil někdo předemnou...rozebrat, vyztužit fošnou zadělat...jestli tomu i přes to nevěříte...dejte tam 2. sdk desku a budete mít dvojité opláštění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]