Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyleštit klasickou rybičku z Mikulova?

Od: svyjabob* odpovědí: 4 změna:

Mám už pár let klasickou "rybičku" nožík z Mikulova, a střenka pomalu začíná černat, jestli jsem správně pochopil, střenka by měla být ze zinku a čepel z nerez oceli 420, čepel je v pořádku a stále ostrá, ale střenka lehce černá, a vím, že jsme doma měli možná 30 let starou "rybičku" a ta byla celá rezatá krom právě čepele, ta lehce zčernala, dá se tedy nějak renovovat aby nečernala a nezačala reznout? Třeba řetízky či prstýnky ze stříbra a zlata čistím klasicky kartáčkem na zuby a pastou z jedlé sody, soli, a horké vody, šlo by i toto? Nebo máte nějaké vlastní zkušeností?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych na rybičku vodu vůbec nedávala. Já bych vzala tamponek vaty a cigaretový popel. *jasne*

000
hodnocení

2x

Rybička není z Mikulova,ale z Mikovu Mikulášovice http://www.mikov.cz/

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je to novovýroba tak sidol, silichrom a podobné prostředky jako na mosaz a podobné kovy.

18.08.16 22:54
hodnocení

0x

Hadrakem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma silichrom

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]