Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik by stálo zařízení topením tohoto domu?

Od: horiskil odpovědí: 13 změna:

Líbí se mi celkem tento dům, ale chybí v něm komplet radiátory a trubky mezi nimi (+asi i samotný plynový kotel).

Chci se zeptat, kolik by tak zhruba stálo (znovu) zařízení tohoto domu radiátory+trubkami(vedením) mezi nimi? (celková cena včetně práce BEZ plynového kotle (ten vím že tak 40 000 Kč by stál)?

Dům:

sreality.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

1x

Tohle Vám nikdo takto podle těch pár fotek neřekne...záleží na teplotních ztrátách domu..počtu a rozměrech místností..

materiálové si počitejte..

1000,- - 2000,- /kus radiátoru

100,-/mb potrubí třeba DN 18mm (trasa x2)

tondac*
hodnocení

1x

Topenáři jsou v poslední době jedni z nejdražších řemeslníků. Práci zjednodušeně počítají 1500-2500Kč za radiátor, 4-8tis za kotel (tím myslí práci na rozvodech a připojení radiátoru nebo kotle).

Náklady na materiál jsou podle zvolených radiátorů, kotle + zjednodušeně zase cca 2tis na každý radiátor na trubky, kolínka, téčka, mirelon, ... (v mědi).

To jen tak informativně, ale je potřeba si na to nechat udělat rozpočet a porovnávat, protože jsou mezi nimi dobří střelci.

BTW v tom baráku není ústřední topení? Docela velká nezateplená chalupa, jejíž vytápění plynem podle mě bude pěkně drahé.

yfal
hodnocení

1x

Na začátku je třeba si říci, jestli se ten dům nechá v tomto stavu a nebo se sníží jeho energetická náročnost.

Protože je něco jiného vytápět a budovat topení pro tento dům se ztrátou něco okolo 30kw a následně po rekonstrukci se ztrátou třeba 5kw.

Logicky totiž třeba radiátorů bude potřeba 6x méně atd...

lidus*
hodnocení

0x

Aniž bych v domě byla, střelím podle toho, kolik stálo komplet topení na chalupě3+1 + chodba + koupelna a wc., +-100 000,- svépomoci, včetně plynového kotle.

doplněno 18.08.16 11:40:

Krtku ze zlata fakt nejsou a i radiátory jsou pouze plecháče.

krtek*

prosím Vás a to jsou ty trubky ze zlata?

tondac*

... asi z mědi, která má pomalu cenu zlata :)

krtek*

no, ale podle té ceny co jste střelila...tak to tak vypadá..kor když napíšete ještě svépomocí..buď máte velmi špatný odhad nebo vás někdo natáhl

Krtku, počítáte i kotel? ;)

krtek*

i kdybych ho nepočítal... 100 (odhad paní) - 40 (cena co uvedl tazatel) se rovná 60..a to je sakra moc..

vilik*
hodnocení

0x
Minulý rok soused nechal instalovat k stávajícímu systému v přízemí další rozvod v patře. 1 x dvoudeskový a 2 x jednodeskový Korado, délky nevím. Měděné trubky, 3 x termoregulační ventily, instalace stříbrné folie, nějaké sekání prostupů a uvedení do provozu. Celkem 2 dny práce firmy a cena prý 24 tisíc včetně DPH. Vím, že se rozčiloval nad jednou podle něj předraženou položkou.
Snad to pomůže udělat nějakou představu.
doplněno 18.08.16 12:06: Kvalitu Korado ani nutnost folie neřeším. Soused chtěl, soused má.
Psal jsem to kvůli představě o ceně.
doplněno 18.08.16 12:25: Problém je, že hodně topenářů s touto značkou pracuje a jiné vlastně ani nenabízí.
Sám mám doma osazené tyto radiátory už víc než desítku let a pouze jeden mám z baukrámu kvůli rozměru. A je pravda, že z toho jediného se už po pár letech začala loupat barva. Takže příště bych je koupil zas.
krtek*

Korada jsou předražené kusy plechu (kvalitu teď neřeším)...Váš přispěvek je už podstatně lepší než tady od paní výše...ale ještě si troufám řict, že to mohlo být levnější... a mmch...stříbrné folie jsou na prd

doplněno 18.08.16 12:08:

ano vím..chápu..já jen reagoval pro tazatelku..záměnou Korada za jinou značku tak se ušetří taky x tisíc a folii nějaká ta stovka..a koruna ke koruně a je milion...

doplněno 18.08.16 12:32:

já osobně mám v bytě radiátory KERMI ...vzhledově nepoznáte rozdíl od jiných, je to klasika...kvalitativně jsou stejné jako KORADO (ne-li lepší, protože nemají problém se rzí)..tohle jsou myslím však němci..rozdíl je výrazně nižší cena než u Korada a lepší technologie..topí přední čast panelu a vratná voda se vrací prostorem, který je u zdi což jiní neumí..

teplota.kh.ua/...

jen pro informaci..za 4 radiátory korado jsem měl nabídky atakující hranici 10tis..s tímto jsem se dostal na 6tis.

hodnocení

0x

Kolik by stálo nevím, ale předpokládám, že je to stejný dům, jaký koupili před deseti lety rodiče, jen mají 2 lodžie. Je betonový, nezateplený, s velkými úniky tepla. Topení mají plynové a protopí dost (musela bych se zeptat kolik),i při tom, že vytápějí jen dole 2+0 a nahoře koupelnu. Jestli je to stejný dům i zevnitř, tak 1/2 domu tvoří nevytopitelná chodba, širší snad než v paneláku. Tam rodiče netopí vůbec, ani na WC.

jendad
hodnocení

0x

Známý před pár lety chtěl stavět přízemní dum. Ted jsem se ho nedávno ptal kolik zaplatil za topení. Tak mě řekl , že pořídil kotel automat za 90 tis. . No ale já na to a co radiátory nebo podlahovka? Tak mě řekl , že má podlahovku a ty trubky prý moc nestály. Horší bylo prý v každém patře rozdělovače . To prý byla darda. Aha , já na to a tak jsem se dozvěděl že má dvoupatrový domek. A co komín? Na mě vyvalil oči . Asi ho to nenapadlo počítat do vytápění . Tak mě řekl že dal za komín 40 tis . To sem zase já vyvalil oči :) Dověděl jsem se že má vysoký komín až ze sklepa. Takže kvuli automatu postavil sklep s kotelnou a uhelnou . No ale to taky stálo pár desítek tisíc - vid . Odhadem jsme se pak shodli , že dal za vytápění přes 200tis. Na dum s velice malou tepelnou ztrátou je to zajímavá investice *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]