Nejste přihlášen/a.
Už jsem se tu ptal před pár lety, ale odpovědi jsem se nedočkal. Proto se zeptám znova: Nemáte někdo typ, kde by se dalo sehnat ovládací ocelové lanko ke starší venkovní žaluzii? Skládá se ze dvou, opačně kroucených spirál z ocelového drátu (jako třeba náhon k tachometru). Průměr má 4 mm. Budu vděčný i za radu, jak se to vlastně jmenuje.
Což takhle struna do baskytary?Nevím jak vypadají osobně jsem to neřešil a v minulosti jsem nemohl sehnat náhon tachometru na písta a v nějakém servise mi sdělil jeden mechanik že jde udělat z kytarové struny-že jsou dělány aby se nekroutili sož je u tohoto smyslem aby se nepřekroutilo ale aby přenášelo kroucení dál!
Hmm to mne mrzí.
Tak struna zklamala . Ty netlustší mají kolem 3 mm, což je málo. Jedině snad struna z piána, ale za tu cenu bych měl pomalu novou žaluzii.
Dobrý den, zkusím navrhnout bowdenové lanko viz odkaz (metráž), ale vyzkoušet to nemohu. Zdravím!
Zkuste si ještě prohledat lanka a bowdeny viz odkaz.
Bude to asi ocelové lanko na žaluzie a bude to mít servis přes žaluzie. Něco dalšího jsem našel viz odkazy. Více neporadím.
Bovden má průměr 4mm i s plastovým potahem. Já potřebuju 4mm holého kovu, přijdou na to připájet koncovky. To by asi na plast nešlo. Navíc originál lanko má 2 vrstvy, každá je vinutá jiným směrem. Tím pádem se lanko nemůže rozvíjet při žádném směru otáčení. Bovden je vinutý jen jedním směrem, takže by mohl mít při točení "proti srsti" snahu se rozvíjet a dělat neplechu. Teď tam mám běžné ocelové lanko a je to skoro nepoužitelné. Ten bovden je ale přece jen pevnější, takže by to možná šlo. Ovšem musel by mít ty "čisté" 4mm.
Ale dík za typ, zkusím pohledat, jestli něco takového v potřebném průměru není (třeba na motorku).
On ten originál určitě existuje, jenže nevím co mám hledat, jak se to jmenuje. Něco podobného jsem viděl jako protahovací péro - jenže já potřebuju 50 cm a kupovat kvůli tomu minimálně 10 m poměrně drahého péra se mi nechce.
Ben - Ano, je to lanko na venkovní žaluzie. Jenže jde o žaluzii cca 15 let starou a firmy, zabývající se montážemi žaluzií takhle tlustá lanka už nevedou. Pár jsem jich oslovil. Jsem dokonce dost častý zákazník (řekl bych skoro VIP ) jedné takové firmy (s jejich technikem se občas potkávám i v hospodě), nicméně tohle lanko mi sehnat nedokázali ani přímo u výrobce žaluzií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.