Nejste přihlášen/a.
S přítelem už dlouho toužíme po vlastním domečku. 3 roky čekéme, že se ve městě, kde žijeme nějaký uvolní, ale volné nemovitosti tu skoro nejsou. Když už ano, tak i skoro rozpaldina je předražená, proto že tu všichni vědí, že nemovitosti nejsou tak tu stojí jak ve velkých městech. A když už se uvolní pěkný za rozumnou cenu, hned má realitka přes 20 žádostí a já to na mateřské nestíhám sledovat. Partner skoro pořád v práci.
Jaké je to když stavíte a jeden spartnerů je na mateřské? Dá se to? Máme jedno 18 měsíční dítě. A bohužel nemáme žádného zedníka ani šikovného pracanta v rodině?
Má někdo dobrou zkušenost s domy na klíč nebo dřevistavbami?
Za dobré dary budu moc ráda. Tak půl milionu do začátku bychom na účtě skoro měli. Mám stavebko a šetříme.
Určitě Vám zdejší rádci poradí, ale můžete se ještě kouknout na webové stránky modrastrecha.cz tam je to hodně o stavění domečků ať svépomocí, či na klíč a buď zděné nebo dřevostavby. Ty dřevostavby nejsou tak drahé a když se zateplí polystyrenem, tak jej od zděného nerozpoznáte.
Dobry den, s domem na klič nemam vlastni zkušenosti, ale mnoho napovi refernce.
Co se tyče dřevostavby, bydlel jsem v bytě postavenem jako dřevostavba( Dřevěny skelet, izolace, sadrokarton) než jsem se odstěhoval od rodičů do zatepleneho panelaku, a mužu řict že pocitově ma zděna stavba mnohem přijemnější klima a už bych nikdy bydlet nechtěl v něčem podobnem jako je dřevostavba.
Špatna akumulace tepla, horši akusticke vlastnosti, menši tržni cena nemovitosti, nachylnost na vlhko - muže se projevit nejen při vytopeni, ale už i při špatné technlogii stavby. všechny tyto neduhy dřevostavba nemusi nutně mit, ale veřim že se to zas projevi na ceně.
Dřevostavby se obecně teší velke oblibe hlavně u stavebnich firem, proto se jsou všude hojně propagovane, Ale malokde se dočtete skutečné nevýhody a rizika. Cenově dřevostavby vychazi trochu levněji než zděny dum, zvažte jestli se vam ta uspora vyplati.
Já stavěl barák před dvěma lety. Je tedy pravda, že máme v rodině šikovného dědu, který toho spoustu zařídil a dovezl. Stavěli jsme svépomocí a vyšlo nás to se vším všudy na 2.200.000 Kč. Stavěli jsme se dvěma dětmi. Manželka byla na mateřské, která ji teďka končí. Takže na stavbu jsem jezdil sám a skoro jsme se neviděli. Pouze večer. Bydleli jsme u jejich rodičů. Byly to nervy... všechna potvrzení, vyřizování, doprošování, práce, práce a zase práce. Neznal jsem nic jiného než stavbu. Naštěstí manželka byla hodně tolerantní, ale hodně vztahů stavbou domu končí.
Ze začátku jsme měli svých asi 600.000Kč, zbytek jsme si půjčili, něo dostali od rodičů. Ale můžu s čistým svědomím říct, že jsem rád, i za ty nervy. Protože bydlet celý život u tchýně a tchána by mě zabilo, takhle jsem s manželkou svým pánem a můžu si dělat naprosto, co chci.
Vůbec bych si s tím nedělala starosti. Navštivte finančního poradce např. Lišky, ten Vám nezávazně propočítá Vaše příjmy, investice i splátky. Rozvrhnout splátky můžete třeba na 30 let. Sestaví Vám rozpisy, jaké částky a v kterou dobu budete muset hradit a Vy zhodnotíte, jestli na to budete mít a jestli do toho půjdete. Počítejte s tím, že než se vše zrealizuje, může to trvat rok. Na počáteční vklad peníze máte. Rozepíší dluh na nejbližší příbuzné s tím, že platit si to budete Vy. U mladých to byla částka asi 6000 Kč měsíčně, po dostavbě. Během stavby nic nesplácíte, jen čerpáte. Svůj případ uvádět nebudu, protože my jsme stavěli mimořádně velký dům, mimořádně pozdě ( bylo nám přes 50 let) a měli jsme v tom i vlastní prostředky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.