Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omyvatelna stena do garaze

Od: sirtnt odpovědí: 6 změna:
Zdravim,
rekonstruji garaz a chci ji udrzet v cistote. Obcas v ni opravuji auta a znate to. Nekdy se clovek spatne a opre uz je stena spinava. Na jednu stenu jsem natahnul štuk a ze to pak vymaluju. Ale o vikendu behem opravy auta jsem si vsiml, ze jak jsem kolem te steny chodil tal uz zacinala byt spinava. Puvodne jsem mel v planu nejakou odolnou barvu, ktera by byla omyvatelna, ale rikam si ze to neni uplne idealni reseni na takovou spinu. Tak jsem dostal napad, ze na nejvice inkriminovana mista namontuji sololitovou desku. Pokud se nebude jednat primo o oleje, ale pouze o spinu ze zeme, kdyz clovek lezi pod autem tak by mel byt mnohem lepe omyvatelny nez jakakoliv malba. Nebo ma nekdo nejaky jiny napad? Budu rad za jakykoliv podnet :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.

Napadla mne třeba roleta z igelitu - při práci stáhnete dolů a po práci zase "uklidíte". Nastálo bych mimo speciální barvu viděl možnost instalace cetrisové desky, plastové desky, pozink plechu,...

Sololit bude tahat vlhkost a špína typu olejové skvrny se vsákne a bude i smrdět...

Když bych chtěl jít nejlevnější cestou, hodil bych tam prostě autoplachtu - dělají se od rozměrů 2x2m - prostě upevním za rohy špagátkem...

doplněno 17.08.16 11:57:

V naší vesnici v restauraci mají plastové rolety na přístavku - je to vlastně pergola, která má v době špatného počasí zatažené plastové stěny... Ale ještě mne napadla maličkost - zeptejte se ve škole. Nedávno měnili okna v gymnáziu, kde pracuje manželka. Jestli si ze školy pamatujete ty velké látkové rolety - měly třeba 3 metry a na šířku někdy přes 2 metry. Tyto rolety se při výměně naházely do kontejneru k vyvezení - tak požádala chlápky o 3 kousky a ty mám v plánu dát jako stínítko do přístřešku u tatíka... Ale zdarma a funkční :)

sirtnt
hodnocení

Dekuji za napady. Chci mit tu garaz proste hezkou :) vetsinu doby tam bude jen parkovat auto a jednou za mesic neco treba opravovat. Plachta mne napadla, ale neni to zase tak esteticke, ale stahovani na provazku by se mozna dalo, ale clovek jednou zapomene a uz to zase bude spinave.

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím,že použít na tu stěnu jednou za rok jakoukoliv disperzní interierovou barvu není problém,válečkem ji znovuobnovit je otázka 10 minut.Za pár korun.

JABRAKA

hodnocení

2x
Ja bych koupil pár čtverečních metrů nejlacinějšího hladkého obkladu, obložil exponovaná místa. Zašpiním? Hadr a utřu. Případně voda a saponát. Nebo benzín, ředidlo, a pod.
Trvanlivé.
A nesvinil na podlahu.

krtek*
hodnocení

0x

já bych tam dal "děckuvzodrnou" malbu nebo tu do těch kuchyní. To je omyvateln a oleju vzdorné :)

hodnocení

0x

Není moc na výběr,

omyvatelná barva, levné řešení,

obklad levným obkladem, asi nejvhodnější

natahovat cosi levného jen na pár minut při občasných opravách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]