Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava pH vody v bazénu

Od: blesik® odpovědí: 10 změna:

Tak už došlo i na mně. Zapomněla jsem dát další tabley do bazénu a máme zelené řasy. MáM prostředky pH+, pH´-. Ale nejsem si jista, jak to v návodu myslí. Zvyšování pH je přidávání pH+ směrem nahoru, k alkalitě, tedy např. z 6,2 na 7,0, nebo obráceně k větší kyselosti, tedy od 6,2 např. k 5,2? Už jsem z toho magor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Alkalita je nahoru, pokud z 6 chcete ph na 7 musíte dát zásadu. Pokud chcete ph snižovat dáváte kyselinu tj okyselujete.
Ph+ bude ph zvyšovat. Např z 6 na 7.
hodnocení

Clayman - Tu poslední větu jsem potřebovala! Tak jsem to dělala dobře a výsledek žádný. Dala jsem na 2Om krychl. 400g pH + a na proužku testru je to místo oranžové stále víc žluté. Tak jsem ještě od oka dosypala pH+, tak 300g a je to ještě žlutější. Tak jsem znejistěla anevím, co dělat. Včera vcečer jsem dávala chlór Start. Obávám se, že mám průšvih, protože pH+ dochází a v obchodech zde už není. Máte radu?

Přípravky ph plus či mínus jsou drahé. A spotřeba velká. U nás je potřeba vodu dokyselit. Dělám to kyselinou sírovou, cca půl litru na 7m3. Toho přípravku bylo potřeba půlka balení, někdy i víc.
Na zvýšení ph se prý používá hydroxid sodný NaOH, udělat tak 10-20 % roztok.
S tím zkušenost nemám.
Obávám se že do objemu 20 kubíků je 1kg přípravku pH jak prd.
Ještě jsem našel: Jak zvýšit pH - dávkování hydroxidu sodného, uhličitanu sodného, louhu sodného, polovypáleného dolomitu.

Zkuste zde: poradte.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

pH kyselé hodnoty je 0 - 7.Alkalita je 7 - 14 pH.Kyselost podporuje růst řas.Není potřeba se obavat příliš telené řasy.Obavy jsou ze sinic,pozná se to tak,ře v lahvi sinice na sluníčku vytvoří vrstvu nahoře,pak je ntno zasáhnout.Pokud řasy plavou dole,neškodí.Mám vyzkoušeno,že několik vápencových kamenů na dně řasy omezí-Na sinice jsou speciální přípravky,nebo do cirkulace UV zářič.

JABRAKA

hodnocení

Jabraka - příbuzní mají UV zářič a loni museli měnit vodu v bazénu, protože zezelenala a čekali vnoučata, která sebtěšila na koupání. Možná to funguje, pokud nezapomenete dát chlór. Nevím, jak to měli, ale mám dojem, že mají dokonce autom. dávkovač. Nevím, kde se u nich stala chyba. Řasy se obávím, zejména kvůli vnoučatům. Ještě jsem neslyšela, že by nevadila. Jak jsem psala, dávala jsem Start, ale účinnost je právě při konkrétním pH, které nemůžu docílit.

jabraka*

Sleduji často v TV různé pořady na toto téma,skutečně škodlivé jsou pouze sinice.Ostatní typy řas spíše jen jsou nepříjemné.

Jinak přípravky: chemiebrno.cz/...

JABRAKA

pb®
hodnocení

0x

Obávám se, že pouhá změna pH toto nevyřeší. V práci používám vzorky o pH 1,5-9,5 a spolehlivě vždy zplesniví vzorky o pH 5,5-7,5. Vy musíte přidávat do bazénu takovou chemii, která řasy zabije. Zkrátka nějaký biocidní přípravek, buď chlorový nebo bezchlorový.

hodnocení

Přípravek Start je na ničení řas, ale funguje při správném pH. Tak by to snad mnělo zabrat?

doplněno 13.08.16 20:27:

Tak se povedlo! Do rána se voda krásně vyčistila,propláchli jsme filtr. písek na je třo zase O.K. Použili jsme Start chlór a pH+. Vyplácala jsem asi 6 test. proužků z deseti (cena děsná). Díky všem za rady!

vanad1*

Prodávájí ph tester za cenu celkem přijatelnou.

prislusenstvi-k-bazenum.h/...

hodnocení

0x

Nikomu nic nevnucuju, ale na začátku sezonu dopustíme bazén, pak tam dám dve polévkové lžíce modré skalice a občas trochu Sava, hodně filtruju a celé léto dobrý, voda je tam většinou pět sezon, pak vyměníme celou celé množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]