Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ručí studnař za svůj vrt když naruší pramen?

Od: josefsvo odpovědí: 6 změna:

Ahoj, když si nechám vyvrtat studnu od studnaře, mám na to fakturu od něj a třeba sousedům se jejich pramen old té doby ztratí, ručí za to tedy ten studnař, který mi vrtal studnu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Při každé výstavbě studny nebo prohloubení, je nutné mít projekt od inženýra v oboru vodohospodářských staveb a rovněž hydrogeologa. Na základě této dokumentace je vydáváno pak samotné povolení. Tito lidé následně ručí za to, že k něčemu takovému nedojde (za předpokladu, že nepochybí prováděcí firma).

Pokud se již něco takového stalo, je nutné zavolat hydrogeologa, ideálně toho, který prováděl původní průzkum.

josefsvo
hodnocení

Sousedce se ztratila voda, já na mou studnu poolení mám ale hydrogeolog. posudek ne

No...a projekt a povolení na studnu máte?

Čerpací zkouška proběhla? S jakým výsledkem?

Vaše sousedka má studnu legálně povolenou?

josefsvo
hodnocení

Dobrý den, povolení na studnu máme. Naše studna funguje. Sousedka má legální studnu starou už asi 30 let vrtanou

xy

povolení k odběru podzemní vody máte i bez hydrogeologického posouzení?

vanad1*

A když se to stane, co bude hydrogeolog platný, když sousedi budou bez vody? Může se stát i ztráta vody při průzkumných vrtech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]