Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit stojan u slunečníku?

Od: olinka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem.

Máme doma slunečník "banánů.Rozbil se nám kloub spojující svislou nohu (stojku) s obloukovou nohu - byl plastový,prostě praskl.

Výrobce neznám,na nový slumnečník nemám, stál 3000 a sloužil 2 roky,jinak je slunečník v pořádku,jen ten neštastný prasklý kloub.. Poradíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vložte foto s místem poškození. Třeba to pujde spravit trubkou PPR?

Ale to se musí vidět!

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Bylo by možné přidat detail kloubu?:)

olinka*
hodnocení

No, zkusím sem vložit obrázek,ale je na něm ten ulomený kloub,správně to má být celé nahoře.Fotka v dotazu je zdravý slunečník zkopírovaný z netu :( .

Jak opravit stojan u slunečníku?

Olinko, ještě by to chtěl odmontovat křídlovou matku, a nafotit přesně kde je to prasklé. Takhle jen budu odhadovat, ale snad by to šlo kousek plochého nerezu svrtat a napojit na trubku.

Všechno jde...

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*Jak píše ukulele... jako zámečník jsem se takových věcí za těch 14 let nadělal...:). Sundejte kloub a nějaký šikula v dílně s nářadím a materiálem to zvládne*palec*

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, měl jsem dojem, že jsem na tento dotaz odpovídal ráno, no jaksi se asi ta má odpověď nezobrazila. Přesně stejná věc se stala známému, on na to použil takovou kovovou objímku na kterou si nechal naletovat dva kovové kroužky, je to poměrně jednoduchá oprava, jen musíte mít známého zámečníka, nebo někoho kdo tomu rozumí. Ten plast už nejde opravit a kovový kloub - pohyblivý spoj je lepší...něco velice podobného se dá najít na sedle u jízdních kol - taková ta kovová objímka, která vlastně drží sedlo na trubce a zároveň nám umožňuje štelovat náklon sedla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]