Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapravit překlad

Od: ffrelich* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dělal jsem překlad v místnosti a teď řeším, jak jej zapravit. (viz. foto) Napadlo mě, dát zespodu sádrokarton, ale nevím z čeho udělat boky. A nebo nalepit zespodu 1ku polystyren co mi zbyl z izolace podlahy a boky dodělat taky polystyrenem, zaperlinkovat a vyfajnovat. Mám ale strach z praskání u stropního sádrokartonu... Nějaký nápad? Děkuji, Frélich.

Jak zapravit překlad

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

1x
Dělal jsem stejnou věc u sebe doma..mám to vyplněný polystyrenem zadělané perlinkou lepidlem a štuk... varianta sdk obklad je taky dobrá
ffrelich*
hodnocení

Díky, prvně asi budu koukat po SDK variantě, pak jako zálohu ten polystyren.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
osobně bych použil klasickou technologii (sádrokarton není můůj šálek kávy) - vyplentovat ičko kousky cihel, pak přes něj natáhnout rabicové pletivo (obalit celý překlad) a nakonec bych to naomítal a naštukoval.
Pokud už bych musel jít do obkladu sádrokartonem, pak bych si navařil (svářečkou naheftoval) na traverzy profily používané ke konstrukci sádroakrtonových stěn a k nim bych sádrokarton přišrouboval.

ffrelich*
hodnocení

Děkuji za radu, pravděpodobně půjdu cestou SDK či polystyrenu + perlinka. Mám strach, aby to při dodělání maltou a cihlami, nepraskalo ve spojích omítka X sádroš.

hodnocení

0x

O kolik cm vystupuje překlad pod stávající SDK stropy?Přijde mi že to není moc talže bych na SDK vedel překladu prošrouboval CD profil,z obou stran ,na něj z podhledu desku a pak jen páskem sdk zakrýt boky ,zarovat ,přetmelit... a je hotovo.

ffrelich*
hodnocení

Vystupuje málo, cca 5cm. A to je dobrý tip, tak to asi udělám. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]