Nejste přihlášen/a.
Všechny Vás tu zdravím, čeká mně dodělat podkroví.
Chci se zeptat jak správně dodělat podkroví: zateplení, zda parozábranu nebo parobrzdu a jak správně udělat rošt pro SDK.
Daná věc je jen síla izolace mezi krokvemi a ta je 17cm.
Chtěl bych to udělat tak jak by to mělo vypadat správně, vše tomu přizpůsobím.
Předem děkuji za jakoukoliv reakci.
Taky jsem to před časem řešil a spočítal si, že se mi nevyplatí kupovat lepší izolaci, ale naopak dát větší vrstvu obyčejné, na které jsou podstatně větší slevy.
Řešil jsem i co přidat pod 16cm vrstvu mezi krokvemi. 6cm přes latě? nebo 2x6cm přes zdvojené latě? Nakonec jsem přidal dalších 16cm. Po konzultacích se sádrokartonáři jsem zavrhnul všechny speciální nástavce a kolmo na krokve přišrouboval a přitloukl kusy prken a na ně chytil střešní latě vodorovně s krokvemi. Mezi ně jsem chytil a zadrátkoval další 16cm vrstvu izolace a na latě přidělal reflexní parozábranu. Do latí jsem chytil přímé závěsy a do nich rošt. Vznikla mezera pro funkčnost reflexní parozábrany a vedení elektroinstalace.
Sice jsem musel obětovat trochu místa v podkroví, ale zatím jsem s tím spokojený a nedělal bych to jinak.
Tak jsem mluvil s panem od firmi STEICO.
A byla mi doporučena tato skladba:
Izolace mezi krokve, parobrzdu a pak další izolace .
Jaký máte názor na tuto skladbu?
Určitě špatně.
Dodejte rozměry izolací, páč parozábrana musí být ve vrstvě v poměru 4(5):1
Takže 4díly izolace, pak parotěs, jeden díl izolace.
Pokud jde o vlčí prostory, tak 5 dílu, parotěs, 1díl.
Jakou lambdu má STEICO, kolik stojí kubík?
Je jen na Vás, čemu uvěříte:
Steico, Jmenovitá hodnota tepelné vodivosti λD [W/(m*K)] 0,038
Climowool DF1 Wiegla, Jmenovitá hodnota tepelné vodivosti λD = 0,039 (W.m-1K-1)
Teď ta cena...
Kejikle, asi špatně volím slova. Snad mi pomůžete ve vysvětlování a osvětě..
Parobrzda není parozábrana.
Síla tepelné izolace je žalostně málo.
Izolaci steico mezi krokve uz mám koupenou, zbyla ze stavky a byla uplně za jinou cenu.
Takže pokud to chápu dobře tak by to mohlo být:
16cm mezi krokve, parobrzda, 4cm
Vím že se to tu hojně řeší, že jsou různé varianty a hromada různých nazorů.
kde je spočítán rosný bod? Ve kterém místě?
jelikož jsem nikdy nebyl v mezivství izolace, věřím odborníkům, co spočítají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.