Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkroví rošt pro sdk

Od: rammar odpovědí: 17 změna:

Všechny Vás tu zdravím, čeká mně dodělat podkroví.

Chci se zeptat jak správně dodělat podkroví: zateplení, zda parozábranu nebo parobrzdu a jak správně udělat rošt pro SDK.

Daná věc je jen síla izolace mezi krokvemi a ta je 17cm.

Chtěl bych to udělat tak jak by to mělo vypadat správně, vše tomu přizpůsobím.

Předem děkuji za jakoukoliv reakci.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
17 cm je tragicky málo. Já mám 23cm a je to znát. V létě je tam hic a v zimě se přestane topit a je tam za chvíli zima. Není to samozřejmě tak tragický, ale těch 17cm by bylo.
rammar
hodnocení

17 cm příjde mezi krokve plus další vrstva příjde pod krokve. Uvažuji o izolce steico flex, je z přirodních materiálu a ma dobré hodnoty.

Kolik cm budete dávat pod krokve?

rammar
hodnocení

Tolik kolik bude potřeba, ale ne zase nesmyslně moc.

Ptám se proto, protože je to podstatné pro správné umístění parotěsné folie ...

tondac*
hodnocení

1x

Taky jsem to před časem řešil a spočítal si, že se mi nevyplatí kupovat lepší izolaci, ale naopak dát větší vrstvu obyčejné, na které jsou podstatně větší slevy.

Řešil jsem i co přidat pod 16cm vrstvu mezi krokvemi. 6cm přes latě? nebo 2x6cm přes zdvojené latě? Nakonec jsem přidal dalších 16cm. Po konzultacích se sádrokartonáři jsem zavrhnul všechny speciální nástavce a kolmo na krokve přišrouboval a přitloukl kusy prken a na ně chytil střešní latě vodorovně s krokvemi. Mezi ně jsem chytil a zadrátkoval další 16cm vrstvu izolace a na latě přidělal reflexní parozábranu. Do latí jsem chytil přímé závěsy a do nich rošt. Vznikla mezera pro funkčnost reflexní parozábrany a vedení elektroinstalace.

Sice jsem musel obětovat trochu místa v podkroví, ale zatím jsem s tím spokojený a nedělal bych to jinak.

hodnocení

0x

Pár informací získáte tady, případně se podívejte zde, pak ještě zkraceno.cz/...

rammar
hodnocení

Dekuji za příspěvek, to video je super.

Stačí jednoduchý rastr nebo je lepší dvojtý a ještě by mě zajímalo zda nechat vzduchovou mezeru pod sádrošem.

rammar
hodnocení

Tak jsem mluvil s panem od firmi STEICO.

A byla mi doporučena tato skladba:

Izolace mezi krokve, parobrzdu a pak další izolace .

Jaký máte názor na tuto skladbu?

Určitě špatně.

Dodejte rozměry izolací, páč parozábrana musí být ve vrstvě v poměru 4(5):1

Takže 4díly izolace, pak parotěs, jeden díl izolace.

Pokud jde o vlčí prostory, tak 5 dílu, parotěs, 1díl.

Jakou lambdu má STEICO, kolik stojí kubík?

doplněno 25.09.17 20:24:

Je jen na Vás, čemu uvěříte:

Steico, Jmenovitá hodnota tepelné vodivosti λD [W/(m*K)] 0,038

Climowool DF1 Wiegla, Jmenovitá hodnota tepelné vodivosti λD = 0,039 (W.m-1K-1)

Teď ta cena...

doplněno 26.09.17 19:57:

Kejikle, asi špatně volím slova. Snad mi pomůžete ve vysvětlování a osvětě..

Parobrzda není parozábrana.

Síla tepelné izolace je žalostně málo.

rammar
hodnocení

Mezi krokve 16cm a pak 4cm nebo 5 cm.

Takže parobrzdu by jste nedoporučil?

steico.com/...

Milan se Vám snaží říct jak to máte udělat z hlediska množství izolace před a za parotesnou fólií, ne to, že ji nemáte použít.
Také se snaží naznačit, že za víc jak dvojnásobnou cenu, získáte jen nepatrně lepší zaizolovaní podkroví.

rammar
hodnocení

Izolaci steico mezi krokve uz mám koupenou, zbyla ze stavky a byla uplně za jinou cenu.

Takže pokud to chápu dobře tak by to mohlo být:

16cm mezi krokve, parobrzda, 4cm

Vím že se to tu hojně řeší, že jsou různé varianty a hromada různých nazorů.

Já mám 16 cm, parotěska, 7cm a funguje to. Těch 7cm je asi maximum co jde ještě dát.

kde je spočítán rosný bod? Ve kterém místě?

doplněno 27.09.17 07:53:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

jelikož jsem nikdy nebyl v mezivství izolace, věřím odborníkům, co spočítají.

Milane mám pocit, že jsme to kdysi dávno řešili spolu. Tuším, že jste dával do placu nějaký obrázek, z kterého bylo patrné tehdy ale max. poměr před a za folií 1 ku 3.

Každopádně po 7 letech bydlení je vše v pořádku, nikde mokré fleky a do rána se ženou v zimě vydýcháme (zatopíme) 1st.C do plusu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]