Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spínací hodiny

Od: petrunox odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuji k bojleru spínací hodiny. Jde mi hlavně o spolehlivost. Je v tomto směru lepší nechanické provedení nebo digitální? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

0x

Jestli správně chápu otázku. Bojler, tedy elektrický, hodiny nepotřebuje, má termostat, ten při nahřátí topnou spirálu vypne. Pokud máš na mysli levnější dvoutarif, tak o ten budeš muset požádat dodavatele energie a oni ti už sami osadí tzv. HDO.

doplněno 10.08.16 20:32:

Takové použití hodin mi přijde naprosto zbytečné, pokud "častější" spínání nevadí i něčemu jinému, a to ale nevim čemu. Energii tím neušetříš, jak elektrickou tak i tepelnou. Ale pokud přesto, volil bych elektronické. Týdenní režim umožňuje zohlednit jinou spotřebu o víkendu a mají svou baterku, při výpadku el energie se neopožďují.

petrunox
hodnocení

Jde o to, že bojler vodu dohřívá téměř pokaždé, kdy si jen umyjeme ruce, protože termostat zaregistruje mírný pokles teploty. Je tedy třeba zajistit, aby se voda dohřívala max. 1x denně. V bojleru bude nižší, ale stále dostatečná teplota.

petrunox neni to jedno když bojler dohřívá 10X6 minut nebo plný studené vody nahřívá hodinu?

hodnocení

0x

No podle mě mechanické-míň elekroniky=míň věcí na posr... Já mám od emosu na akvárku (samo že menší odběr) už asi 5 let v kuse bez problémů elima.cz/...

Jen tak bokem,to chcete šetřit termostat,těleso *sok* Podle mě zbytečně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]