Nejste přihlášen/a.
Dobry den , prosim muzete mi doporucit benzinovou sekacku . Jde o to aby nebyla tezka. Chci ji koupit manzelovi , ktery ma mensi zdravotni problem , ale rad pracuje na zahradce ktera ma 4 a . Dekuji
Zdravím,
osobně si myslím, že se váš manžel s benzinovou sekačkou nadře ještě víc než dosud s elektrickou, zvlášť pokud máte členitější zahradu a seče se částo pohybem dopředu a pak couvnout. To couvání je totiž fyzicky nejnáročnější, zvlášť pak pokud má sekačka byť i jen částečně zaplněný koš.
Mám zkušenosti jak se sekačkami elektrickými, tak motorovými. V místech, kde je potřeba se sekačkou pohybovat jako s dětským kočárkem, vždycky zvítězí elektrická. Je lehčí, menší a tím i obratnější.
Pokud mi nevěříte, že se manžel víc nadře s motorovou, vyberte si na trhu nejlehčí motorovou sekačku (např. tu tady už uváděnou s 26kg), připočtěte si cca 10kg na koš naplněný trávou a pak vezměte vaši elektrickou a zatižte ji čímkoli tak, aby vážila jako motorová s plným košem (tedy nějakých 36kg+). A pak s ní zkuste jezdit po zahradě jako když sečete trávu. Rozdíl uvidíte hned.
Maminka (81roků) si seče zahrádku poměrně hodně členitou i když na rovině cca 600m2 eletrickou sekačkou sama, protože cca 10kg sekačku + cca 10kg plný koš zvládne. S mojí motorovou nijak velkou (záběr 46cm, 36kg + koš)) jede dopředu v pohodě (protože pojezd), ale couvání už nezvládne.
A mmch - dřina a rychlost práce při sečení, obzvlášť s elektrickou sekačkou (kde se musí hlídat a přetahovat kabel) je hodně o dobře zvoleném technologickém postupu práce.
máš pravdu a ještě bych dodal čištění sekačky ,elektrickou otočíš a stěrkou na těsto vyčistíš nebo vystříkáš vapkou ,ale zkus otočit benzinu?
Velice dekuji za Vase nazory , pridavam jeste dovetek . Mame rovny teren. Ja byla toho nazoru , ze benzinova sekacka je vahove srovnatelna s benzinovou a ze kdyz poridim manzelovi benzinovou sekacku , tak ze mu tim usnadnim seceni , ze odpadne sledovani a popondavani privodniho kabelu .
Přeji vám hezký den. Pozorně sleduji tuto diskuzi. Jenom mě zaráží, že nikoho nenapadlo vám poradit akumulátorovou sekačku. A to nejenom kvůli tomu, že nemá kabel, ale i kvůli váze. Sám má zahradu o ploše trávníku cca 7,5 arů. Nejdřív kosa, pak kabelová elektrická a to několik, pak benzín s pojezdem. Ta sice seká moc hezky, jede sama, ale...
Už se mi blbě vyndává a odnáší koš kvůli zádům a i manipulace se sekačkou když neseká je mi už na obtíž. Pořídil jsem si aku Bosch a hned po prvním sekání jsem si vynadal, že jsem si ji nekoupil už dávno. Mám ji asi 6let, stále vše funguje jak má a dokonce i dcera si ji koupila a vyměnila za benzín. Soused má tu samou benzínku jako já a když sekám já, tak jenom kouká, jak mě to jde a on nadává že se proti mě nadře. Chce to jenom dokoupit druhý akumulátor. Pak to posekám na jediný zátah. A dnes jsou aku sekačky od jiných výrobců lepší a levnější, než jsem ji kupoval já. Tak asi tak. Být váma, vůbec bych se toho nebál.
No já to vidím z mého praktického používání. Je pravda, že tenkrát původní akumulátory od zmíněné značky vydržely 3roky do rozeznání snížené kapacity. Ty novější, novou technologií vyrobené již mají dle výrbce poctatně delší životnost. Ostatně, ty Lionky, co jsem měl já v sekačce se stejně už nevyrábí a ty nové mají i jiné označení. Za všem ostatním si stojím a nějaké PR články mě opravdu nezajímají. Mě zajímá praktická zkušenost.
Ptám se: Jak můžete radit? Pouze zde zveřejňujete svůj názor. Vy tu zkušenost se sekačkami nemáte, jak jsem se dočetl. Pouze jste naletěl rádoby odborníkům, kteří jsou na tom stejně jako Vy. To pak ale není rada, ale sýčkování a strašení. Co si pak má dotyčný tazatel vybrat za radu, když tady bez konkrétních zkušeností a to nejen k této otázce, najde velké množství ničím nepodložených blábolů.
Přeji hezký den. Shanyo.
Souhlasím, že mráz i vysoká teplota vadí. A to dost. Ale ve +30st. se dá sekat, pokud to člověk zvládne. Jenom bacha při odstavení, aby na akumulátor nesvítilo slunce. V nabíječce se beztak ale ochladí a pak se teprve dobíjí. No a k těm akumulátorům ve vrtačklaách asi tolik, že můj názor, dle zkušeností je takový, že ten rozdíl asi je. Ale nevím Mám vrtačku Makita, Bosch, Makita při stejném napětí i kapacitě jasná a bezkonkurenční. Ale sekačky a vrtačky bych opravdu nesrovnával. Přeci jenom je tam velký rozdíl ve využitelné energii. Ono srovnávat 12V/2A ve vrtačce a 48V/4A v sekačce nelze srovnávat.
Na závěr bych chtěl říct, že paní se ptala po benzínové sekačce pro manžela, aby se tolik nenamáhal. No a mě je 70let, od 52let v inv. důchodu se zády, už i nohy mě neslouží moc dobře a tak jsem si myslel, že manžel je na to podobně. Jestli ne, pak poradím benzín s pojezdem PM4600, cena výborná váha výborná, rycvhlost sekání výborná, malá spotřeba, Ale to vše pro zdravého, práce schopného a v nejlepších letech starého člověka.
Mějte se fajn a sekejte si tím, co se vám hodí.
Shanyo.
Velice Vam dekuji Shanyo , nevedela jsem vubec , ze jsou sekacky takoveho provedeni . Cetla jsem recenze a skutecne sama chvala. Budu se jeste rozmyslet , kde a jaky typ aku sekacky koupit . Zatim dle dostupnych informaci by skutecne mela vyhovovat manzelovi.
Dance: Ještě pár read. Vybírejte mezi světovými značkami, pamatujete na to, že čím vyšší napětí a ampéry, tím větší energii můžete na jedno nabytí čerpat. Tady ale nepíšu, že tím je delší doba sekání. Ta záleží na výšce sekané trávy a rychlosti chůze, šířce sekacího nože ( vyzkoušel jsem, že nejvhodnější je kolem 37cm.), větší hodně zatěžuje akumulátor a výsledná posečená plocha do vybití akumulátoru je menší než u menší šíře a v neposlední řadě záleží na účinosti elektromoru s jeho chytrou elektronikou. Můj současný typ: kasa.cz/... . Jenom k tomu dodávají slabší typ nabíječky. Lepší je ta s označením AL 3620 . Další typ je některá sekačka od Greenworks. Ty jsou ale podstatně těžší.
Přeji dobrou noc a šťastnou ruku.
Shanyo
Dobry den, z duvodu nizke vahy uvazuji o sekacce Bosch . Cetla jsem ve Vasich prispevcich ruzne nazory ohledne akumulatoru. Bosch sekacky maji akumulator lithium-iontovy. Je to dobra volba s delsi zivotnosti nebo ne?
Dobrý den. Ano, je. Ale i tyto se dají dělit na více typů. Já měl v sekačce původně akumulátory červené barvy, teď si nemohu vzpomenout na název, ale dcera už měla zelené a to tyto:Bosch akumulátor High Power 36 V - 4,0 Ah. Po dvou letech provozu jsem si jej radši koupil také. V každém případě bych se pídil po sekačce s těmito akumulátory. Neskutečný rozdíl při stejném napětí a kapacitě. Malá rada. Na zimu ukládat do nemrznoucích prostor, stále platí ta připomínka silnější nabíječky, kterou jsem už popsal výše a neskladovat nenabitý akumulátor a to ne jenom v zimě. Zajistíte si tak dlouhou životnost akumulátoru.
Přeji hezký den.
Shanyo
Ahoj.
Nebudu to jmenovat konkrétní výrobek, ale zásadně by měla mít pojezd a zadní větší pojezdová kola. Není od věci snadné odejímání plného zběracího koše. U některých to jde jednou rukou mezi ovládacími rukojeťmi. Některé sekačky na trhu mají i zařízení na lehčí start motoru. Jestli ta věc bude mít tzv. mulčování, jako, že to mít nejspíš bude, tak si myslím, že se to dost přeceňuje. Spíše centrální ovládání zdvihu pro volbu výšky sečení. Motor by měl mít nejméně 5 koní. Než začnete sekat, tak si projděte pozemek třeba s kovovými hráběmi, ať tam nemáte něco železného či kamenného v trávě. Při najetí to dokáže poškodit hřídel nože až do motoru. Tak asi. Ahoj.
Dekuji za odpoved , je vse velice podrobne popsane. U mne je prvorade to , aby byla lehci konstrukce . Vubec nevim jaka znacka vyhovuje tomuto pozadavku . Dekuji
Lehka konstrukce neni vse. Spise se zamerte na funkcnost. Doplnil bych humbuckera, ze je dobre, aby mela sekacka tez vyhozovani pri seceni "na pokos". tedy bez kose, jen na travnik. Jeste zalezi na velikosti pozemku. jsou sekacky se zaberem 40 cm, ale i 50 cm. Ty mensi byvaji lehci.
Jeste je dulezita dostupnost servisu. Doma mame Husku, celkem lehkla s plnuje vse.
Mame pozemek 4ary. Mame elektrickou sekacku , ale pro meho manzela problem s kabelem. Proto bych mu rada koupila benzinovou , kde odpada manipulace s kabelem. Prave take uprednostnim vahu sekacky a spolehlivost . Dekuji
pokud nebudete sekacku zvedat nekam na uskladneni a vemete tu s pojezdem, tak je vaha uplne jedno, pojezd totiz znamena, ze sekacka tahne/jede sama, takze manipulace je velmi snadna a muze se vam stat ze za sekackou i pobezite :D
Dobry den, sekacka nemusi mit nejake supr vyhody . Jde mi hlavne o to aby manzel pri sekani nebyl zmozeny . Zahradka neni velka a tak bych byla rada doporuceni nejake konkkretni sekacky , dekuji.
ZDravím ,tak pokuď je priorita váha sekačky, tak se zaměřte na hledání modelů benz. sek. s plastovým chassis (tělem)...zdá se mi že jsem to viděl u dražších řad sekaček Riwall nebo McCulloch nebo Al-ko (nejsem si jistý, ale zahlídl jsem to v BAumaxu), a za 12-13tkč to mělo i elektrické startovací (=bezšňurové) zařízení...
Ano, sekačku s pojezdem při rovném sekání ani necítíte. Jiné je to ovšem, pokud je pozemek členitý se zákoutími apod., kam se musí vjíždět. Manipulovat na takovém pozemku s těžkou sekačkou, byť s pojezdem, je docela očistec.
Pro helena 42 ... a sekala jste už někdy? Když couváte musíte použít vlastní sílu, i když máte pojezd.
pro irma: ano sekala a ne malou zahradu, elektrickou i benzinovou, s elektrikou je boj s kabelem a ano benzinova necouva, musite ji silou popotahnout, ale pokud nemate zahradu samej kout, tak staci vhodne volit trasu a moc couvat nikde nemusite
Ahoj Dance.
Ještě jednou si přečti to co jsem napsal. Do plastových dílů rozhodně nechoď. Tchán si tenkrát koupil nějakou sekačku, co má rychlost pojezdu nějak řešenou posouváním tlačící rukojeti na ovládací rukojeti. Každá sekačka má možnost sečení s i bez koše. Jen se na ni prostě nasadí nebo ne. Zastav se u několika různých prodejců a poptej se na vše co tě zajímá. Můžeš použít zdejší informace. Jinak, pro nerovný terén jsou nejvhodnější ta velká zadní hnaná kola. Některé sekačky mají hnaná přední a při zatížení koše trávou sa ta přední nadlehčují a pojezd není dokonalý. Měl jsem takovou a nebyla to dobrá volba. Dobrý pojezd hodně usnadní manipulaci i s těžší sekačkou. Váha není limitní problem.
Tak ted jsem uplne mimo , opravdu nevim co koupit . V obchodnich domech , kde se prodava zahradni technika vim od znameho , ze se nabizeji produkty te spolecnosti , ktera prodejce motivuje. Proto jsem si myslela , ze mi nekdo z praxe poradi . U mne skutecne jak jsem psala je rozhodujici vaha a spolehlivost sekacky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.