Nejste přihlášen/a.
Vážení přátelé, tak jsme dneska přivezli švestky, které už byly v částečném kvasu, v sudu to už pěkně vře a topí. Můj dotaz je následující, máme to v těch velkých plastových sudech, počítám, že jeden bude mít okolo 50-100l. Můj dotaz zní, jak zvedaté tyto plastové sudy? Přemýšlel jsem udělat si něco jako rundlík a posvařovat to tak, aby se tím dal ten sud i s obsahem zvednout a převézt (ideálně pak po provizorní dřevěné rampě z garáže rovnou do dodávky). Co by jste poradili? Děkuji.
Asi by to bylo jednodušší, ale jelikož se tu s tím bude "operovat"poměrně často, tak by jsme radši svůj. Spíš mne nenapadá pod čím to vyhledat, našel jsem jen zvedáky na KEG hospodské sudy a pak plechové sudy. Uvažuji, že by možná šlo jen upravit klasický rundlík?
Jde o to, že pak je bude přepravovat "děda"asi sám, už má něco za sebou a tak bych chtěl, aby se moc nenadřel. Tohle nevypadá vůbec zle: tntrade.cz/...
plavest: děkuju za názor, samozřejmě i tak by to šlo, bohužel "děda"je trošku zbrklý a tak nevím, jak moc by to měl promyšlené, 500kg kvasu jsme teď také vezli na malém sport jachtu, který má maximální hmotnost i s nákladem 600kg, jel skoro po ráfkách, sudy se řešily až na poslední chvíli. Plastové se obávám, že by při válení praskly. Ale ten rudlík, co jsem poslal odkaz by šel, jen bych udělal trošku větší ty obruče, aby do nich hezky vkouznul.
Vy máte kvas? U nás ještě nedozrály švestky a dorancie. Teprve dnes jsme dozbírali mirabelky. Plastové sudy máme na 100l a 200l, po vykvašení nabereme do plastových konví 50l z uchama a dva chlapi přenesou na vozík za auto a odvezou do palírny. Jeden rudl máme kupovaný, druhý manžel svařil a ten je využívaný víc jak ten draze koupený, má větší plošinu. My letos řešíme do čeho slivovici dáme, kupovat draze demijon (nebo demižon?) se nám nechce a 5l skleněné "soudky" co se v nich prodává levné víno, nám došly, dodavatel zemřel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.