Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protékající WC - plovák

Od: pepeko odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
máme extra tvrdou vodu a napouštění zlobí často. Opět jsem vše vyčistil, složil, ale ouha. Plovák nefunguje spolehlivě. Někdy zafunguje perfektně a jindy se kousne. Pomůže praštit do nádržky a šup je hotovo. :-D

Co s tím? Mám ho něčím namazat, abych mu pomohl? čím?

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kúpte si tento plavákový ventil a bude pokoj.V minulosti sa bežne používali v splachovacích nádržkach.: lumavinicne.sk/...

Ano tenhle můžu doporučit*palec*.Měl jsem ten samý problém s těma plastovýma a tento mám cca 3 roky a ještě jsem na něj nešáhl akorát jsem ho musel vytvarovat kolem vypouštěcího ventilu

hodnocení

0x

Nový plovák s ventilem stojí, v každém železářství, cca 100. Možná ani ne! Velice snadno se to vymění celé a je na delší dobu klid. ;) Možná ten starý nevyhazujte, ale dejte ho na noc do octa a schovejte jako náhradu. Ocet kámen dokonale rozpustí.

hodnocení

0x

Pepeko, nevím co je často, nevím jaký máte plovák. já musím tak 1x za půl roku odšroubovat plast na plováku, vyndat slizkou gumu s kamenem, opláchnout pod vodou, namontovat zpět a mám na půl roku klidek..

Operace na 3 minuty.

doplněno 09.08.16 20:38:

To je ale téma, víte co teď dělám, opravuji splachovadlo na WC, ale jinou závadu, nejde spláchnout.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Do těch drahých mosazných bych dneska už nešel. Dříve, nedávno se vyráběly ty plastové s polystyrénovými plováky a nahoře pod velkým víčkem byla asi 3-4cm guma. Po čase používání to začalo zlobit a muselo se to celé vyhodit a vyměnit. Nepomáhalo ani totální vyčištění a opětovné složení. Dnes kupuji ventil s plovákem tvořeným plastovou nádobkou obrácenou vzhůru dnem. Tenhle se šteluje šroubováním výšky umístění tý nádobky, výrazně červeným plastovým šroubováním. Tyhle už jsou větší držáky. Ani si už nevzpomínám, kdy jsem to měnil naposled.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plovák wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]