Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 otázky k sadrokartonové příčce

Od: rotorod® odpovědí: 3 změna:

dobrý den

měl bych ještě 2 otázky k SDK

1) chci dělat opláštění shozu na prádlo (60x40) v rohu a nebude tedy vadit že nepoužiju UW a CW ale UD a CD co mám již nakoupeno a zbylo mi z podkroví?

2) ve sklepě UD chytím do země natloukačkama, ale jak to chytit na patře, kde je podlahové vytápění a anhydrid. Je to cca 2-2,5cm nad trubkama, ale bohužel jsem si nenafotil jak daleko ty trubky jdou, a proto se bojim vrtání do země. Jak, čím to chytit?

3) u vnějšího rohu je lepší dát SDK plné tlouštky nebo ho dát k sobě těmi zaoblenými stranami? tam přijde stějne pak AL nebo plastový roh. Co je tedy lepší kvůli tmelení rohu?

děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

0x

1) Blbost.. UW a CW skrz pevnost

2) Snad nemáte strop vč. podlahy tlustoý 5cm...5cm je pouze samotná tloušťka adnhydritu, který zakrývá tep.izolaci a nosnou k-ci stropu...hmoždinka "Fisherka"...deformuje se při zavrtání do stropu..mám to tak v miako stropě u sebe na bytě

3) Desky v rohu dát k sobě seřezanou hranou a poté AL/PVC roh

hodnocení

0x

1) ano, proč ne, ale záleží na dalších podrobnostech.

2) nevím jak to bude namáhané, ale kvalitní oboustranka to určitě podrží.

3) zaoblený okraj SDK a roh je naprosto jedno jaký. Častěji se dává hliníkový, lépe drží rovinu.

09.08.16 22:04
hodnocení

děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]